Potraga za devojčicom Monikom Karimanović i dalje bez rezultata
26.12.2019 | 10:00h ► 20:30h Beograd

Potraga za devojčicom Monikom Karimanović i dalje bez rezultata

Potraga za devojčicom Monikom Karimanović i dalje bez rezultata Foto: Beta / Biljana Ljubisavljević
Potraga za dvanaestogodišnjom Monikom Karimanović iz Suvog Dola i njenim otmičarem Ninoslavom Jovanovićem iz Malče i dalje je bez rezultata.

Žandarmi i policijaci pretražili su u toku popodneva sve kuće i vikendice u Glogovcu, i šume u okolini tog knjaževačkog sela, a u toku prepodneva pretražili su selo Podvis.

Oba mesta nalaze se u blizini Orešca, u kome je otmičar poznatiji kao "Malčanski berberin" skrivao devojčicu u noći između utorka i srede.

Potraga je nastavljena u ataru sela Glogovac jer su lovci tu pronašli otiske stopala i kolibu u kojoj je otmičar nakratko boravio sa devojčicom.

Više od 300 policajaca, pograničnih policajaca i žandarma danas je tragalo za Monikom uz pomoć dronova i pasa tragača, a iznad Glogovca i Podvisa je čitavo prepodne kružio policijski helikopter.

Malobrojni stanovnici Glogovca rekli su agenciji Beta da  nisu primetili ništa sumjivo, mada, kako su dodali, u selu je puno napuštenih kuća u koje može da se neopaženo uđe i tokom dana, a kamoli tokom noći.

                                                                                    Foto: Beta / Biljana Ljubisavljević

Izvor blizak istrazi rekao je agenciji Beta da je sasvim izvesno da je Malčanski berberin Moniku od petka do srede držao zatočenu u zemunici skrivenu u šumi udaljenoj oko 150 metara od malčanske petlje.

U zemunici  delimično ukopanoj u zemlju pronađena je ćebad, vreća za spavanje, ranac i patika devojčice i ostaci hrane.

Utvrđeno je i da su se osumnjičeni i oteta devojčica od Malče ka Knjaževcu i Orešcu kretali jednim delom pešice prugom koja se trenutno rekonstruiše, a deo puta prešli su kamionom jer je Jovanović zaustavio kamion bosanskih registracionih tablica i vozač ih je prevezao ne sluteći o kome se radi.

Potraga se nastavlja i dalje, a policija je kasno popodne demantovala pisanja pojedinih lokalnih medija da je došlo do pucnjave između policije i "Malčanskog berberina".

Pojavile su se i glasine da potraga ne daje rezultate jer je Jovanović dugo planirao otmicu i unapred obezbedio skloništa hranom i svim ostalim stvarima neophodnim za duži boravak.

Psihijatri koji su ranije učestvovali u saslušavanjima "Malčanskog berberina" rekli su da je reč o veoma inteligentnoj i manipulativnoj osobi, koja uspeva da se žrtvama približi lažima, tako da ne uviđaju opasnost na vreme.

Jovanović je marta ove godine izašao na slobodu, posle pet meseci provedenih u zatvoru zbog toga što je uznemiravao devojke putem društvenih mreža i tražio im da se šišaju i pošalju mu kosu.

Prethodno je bio osuđen na 15 godina zatvora zbog silovanja dvanaestogodišnje devojčice i pokušaja silovanja devojčice istog uzrasta, ali mu je prošlog leta Vrhovni sud umanjio kaznu za tri godine.

Na sudu je priznao da ga šišanje sekusalno uzbuđuje, a psihijatrijski veštaci su rekli da nije duševno oboleo, već da ima psihopatsku strukturu ličnosti. Složili su se i da će i krivično delo verovatno ponoviti po izlasku iz zatvora.

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je juče  da policija, nakon što je Jovanović pušten iz pritvora, nije imala mogućnosti da ga spreči da uradi ono što je naumio.

Rebić je rekao da je potraga za Monikom apsolutni prioritet MUP-a od njenog nestanka i da su svi resursi policije stavljeni na raspolaganje.

autor: MIM, VV, AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side