Raspisan javni poziv za gradnju stanova u Vranju i Nišu
06.10.2018 Beograd

Raspisan javni poziv za gradnju stanova u Vranju i Nišu

Raspisan javni poziv za gradnju stanova u Vranju i Nišu Foto: Novi magazin/SA
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je raspisan tender za izbor izvođača radova koji će graditi 378 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Nišu i Vranju.


"Pripremljeno je sve da počne gradnja stanova, od izrade projektno-tehničke dokumentacije, pribavljanja zemljišta, do obezbeđivanja novca za gradnju i raspisivanja tendera. Prvih 378 stanova gradiće se u Vranju i Nišu, koji su prvi pripremili sve što je potrebno i to će biti model po kojem će se raditi i u ostalim gradovima", rekla je Mihajlovićeva, a navodi se u saopštenju ministarstva.

Ona je precizirala da će se 190 stanova izgraditi u Vranju, a 188 u Nišu i dodala da se početak radova očekuje odmah po sprovođenju javne nabavke za izvođača radova.

Vlada Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici zaključak da se na razdelu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbede 1,4 milijarde dinara za izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju i Nišu, u skladu sa Zakonom o posebnim uslovima za realizaciju projekata izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Početak izgradnja stanova, čija cena po kvadratu trebala da bude 500 evra, prethodno je bio najavljivan za maj i avgust ove godine.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side