27.05.2012 ► 28.05.2012 Beograd

Sukob u SRS: Razmirice Šešelja i Todorovića

Sukob u SRS: Razmirice Šešelja i Todorovića
Potpredsednik Srpske radikalne stranke Dragan Todorović nije reizabran na tu funkciju nakon što se sa liderom stranke Vojislavom Šešeljem razišao oko načina na koji treba voditi radikale.

Izvor dnevnika Danas iz SRS navodi da je Todorović izbačen iz vrha stranke željom Šešelja koji je u Haškom tribunalu.

"Todorović je zagovarao da mladi ljudi zauzmu čelne pozicije i malo razdrmaju učmalu atmosferu, a da se oni koji su preterano eksponirani na neko vreme sklone sa strane. Šešelj je bio protiv, zbog čega je Todorović pred parlamentarne izbore saopštio da se povlači iz stranke, navodno zbog poslovnih problema. I na subotnjoj sednici Centralne otadžbinske uprave Todorović je izneo niz kritika, tvrdeći da je moglo štošta da se uradi drugačije. Kako to nije prihvaćeno, saopštio je da će ubuduće biti običan član stranke“, rekao je isti izvor.

Todorović nije hteo da komentariše ta saznanja lista.

Drugi istaknuti potpredsednik Aleksandar Martinović u subotu se nije ni pojavio na sednici najvišeg stranačkog organa. On je svoje odsustvo nagovestio prošle sedmice, kada je na zasedanju Uprave zajedno s nekolicinom "mladih lavova“ tražio od Vjerice Radete da podnese ostavku kao najveći krivac za izborni poraz.

Ona je to odbila da učini, poručujući da "nema kome da podnese ostavku“. Martinović je tada, besan zbog njene reakcije, napustio sednicu rekavši: "Gospodo, doviđenja, ja ovde nemam šta da tražim do daljeg“.

Izvori navode da Martinović nema nameru da prelazi u SNS ili neku drugu stranku, ali će aktivan politički rad "zameniti strukom“.

Dosadašnji potpredsednik Milorad Mirčić je prisustvovao sednici najvišeg organa SRS, ali nije želeo da se izjašnjava o ponuđenom mestu predsednika Izvršnog odbora. Zbog toga će Nemanja Šarović i u narednih šest meseci biti vršilac dužnosti predsednika Izvršnog odbora.

Značajan deo članstva SRS Šarovića smatra krivim za loše rezultate na izborima za Skupštinu grada Beograda.

Dejan Mirović će se ubuduće sa mesta potpredsednika stranke baviti spoljnim poslovima, pre svega Rusijom i Haškim tribunalom, dok će Zoran Krasić biti zadužen za pravna pitanja i odbranu Šešelja. Vjerica Radeta, osim funkcije potpredsednice, imaće i status "specijalnog savetnika“. O tome koga će da savetuje i kako je, uprkos pritiscima članstva da podnese ostavku, napredovala, Radeta nije želela da govori.

autor: IJ izvor: Danas/Novi Magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side