24.06.2019 Beograd

RGZ: Sindikat Nezavisnost izgubio reprezentativnost

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je danas da je sproveden redovan postupak za preispitivanje reprezentativnosti sindikata "Nezavisnost RGZ" i da je utvrđeno da taj sindikat nije više reprezentativan u toj instituciji.


"Proverom je utvrđeno da sindikat "Nezavisnost RGZ", u svom članstvu, ima manje od 15 odsto zaposlenih u RGZ, što je zakonski minimum, te je stoga doneto rešenje kojim se utvrđuje gubitak reprezentativnosti tog sindikata", navedeno je u saopštenju.

Poslodavac je postupak preispitivanja reprezentativnosti pokrenuo na osnovu inicijative, kojom je istovremeno pozvao i predstavnike drugih zainteresovanih sidikata da prisustvuju sastanku na kome će Кomisija sprovoditi utvrđivanje reprezentativnosti sindikata "Nezavisnost RGZ".

Postupak preispitivanja reprezentativnosti sproveden je na osnovu priloženih pristupnica, dostavljenih dokaza i proverom podataka Odeljenja za finasije i kontrolu kod kolikog broja zaposlenih se svakog meseca od plate odbija članarina u sindikatu "Nezavisnost RGZ".

"Predstavnici tog sindikata imali su na raspolaganju više od mesec dana da utvrde tačno stanje o broju svojih članova, iako je zakonski rok osam dana, pa ipak, Кomisiji su dostavili neverodostojne, nepotpune dokaze i neažurirane spiskove članova", naveli su iz uprave RGZ.

Iz te institucije podsećaju i da je sindikat Nezavisnost, "pod čudnim okolnostima, uz podršku tadašnjeg rukovodstva, stigao do reprezentativnosti prilikom prvog i jedinog utvrđivanja koje je sprovedeno 2010. godine".

U upravi RGZ smatraju da predstavnici sindikata "Nezavisnost RGZ", svojim javnim nastupima u medijima, "već duži vremenski period manipulišu sa ciljem da prikriju stvarno stanje njihove brojnosti u RGZ-u, a koje je sada dokazano".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side