Saša Radulović ostao bez poslaničke grupe, Dušan Pavlović na čelu novoformirane
05.11.2018 Beograd

Saša Radulović ostao bez poslaničke grupe, Dušan Pavlović na čelu novoformirane

Saša Radulović ostao bez poslaničke grupe, Dušan Pavlović na čelu novoformirane Foto: print screen
Poslanici koji su poslednjih nekoliko dana napustili pokret Dosta je bilo (DJB) i poslanički klub oformili su danas u Skupštini Srbije novu poslaničku grupu "Politika mora biti drugačija", rečeno je agenciji Beta. U novoj poslaničkoj grupi je još aktuelni predsednik DJB Branislav Mihajlović.

Poslaničku grupu čine i Dušan Pavlović, Jasmina Nikolić, Ratko Jankov i Ana Stevanović.

Za predsednika poslaničke grupe je određen Pavlović, a njegova zamenica je Stevanović. Ovo je druga poslanička grupa koju čine bivši poslanici ĐB.

Izlaskom ovih poslanika iz poslaničkog kluba pokret ĐB i Saša Radulović je ostao bez dovoljnog broja poslanika potrebnih za opstanak poslaničkog kluba ĐB na čijem je čelu bio. Uz njega je ostala još samo poslanica Branka Stamenković.

Poslanička grupa je počela da se osipa 2016. godine posle izbora za predsednika Srbije, kada su je napustila tri poslanika i ostala da deluju u parlamentu samostalno. Potom posle beogradskih izbora ove godine, ĐB je napustilo pet poslanika koji su ostali da deluju u parlamentu i formirali Pokret centra.

Poslanik Miloš Bošković je vratio mandat tada i umesto njega je u parlament ušla Nada Kostić, koja nastupa u skupštini samostalno.

Do najnovijeg raskola u pokretu ĐB je došlo pošto je Pavlović odlučio da istupi iz DJB. On je tu odluku doneo jer je, kako je naveo, ĐB napustio svoj ideološki profil i pomerio se previše udesno.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side