15.11.2018 Beograd

Savez za Srbiju: Održaćemo izložbu uprkos zabrani naprednjačke vlasti na Paliluli

Savez za Srbiju: Održaćemo izložbu uprkos zabrani naprednjačke vlasti na Paliluli
Savez za Srbiju saopštio je da im je "naprednjačka vlast opštine Palilula" zabranila održavanje izložbe "Šest godina propadanja" ispred zgrade Radio-televizije Srbije, ali da ih to neće sprečiti da je ipak organizuju sutra, 16. novembra u 19.00 ispred zgrade Javnog servisa.

Savez je naveo da je predsednik beogradskog odbora Pokreta za preokret i gradski odbornik Saveza za Srbiju Miša Bjedov, nakon uredno podnetog zahteva za održavanje izložbe, ranije danas pozvan u opštinsku upravu gde je "faktički isleđivan o sadržajima koji će biti predstavljeni na izložbi".

"Pozivajući se na navodni interni akt Grada Beograda, izdat krajem oktobra ove godine, kojim se praktično onemogućava prezentacija političkih stavova na otvorenom prostoru, opštinski službenici su poručili: 'Možete održati, ali bez fotografija i eksponata!?'", navodi se u saopštenju.

Savez je naveo da "zabranjena izložba fotografijama i drugim eksponatima prikazuje prave rezultate šestogodišnje vladavine jednog čoveka, a vreme i mesto simbolično su izabrani: u 19.00 ispred zgrade RTS, uoči Drugog dnevnika na nacionalnoj televiziji koja je u najvećoj meri odgovorna za prikrivanje stvarnog stanja u Srbiji danas".

"Režim, koji kroz okupirane medije svakodnevno proizvodi paralelnu stvarnost, u paničnom je strahu jer shvata da je njegov balon laži pred pucanjem. Zato zloupotrebljava sve institucije, izriče zabrane, preti, kažnjava, pokušavajući da spreči bilo šta što se ne uklapa u njegovu viziju 'napredne' Srbije. Nas to neće sprečiti, i zbog toga ćemo izložbu ipak organizovati – u petak, 16. novembra, u 19 sati ispred zgrade Javnog servisa", piše u saopštenju.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side