Šešelj besan na bahate radikale
03.10.2012 Beograd

Šešelj besan na bahate radikale

Šešelj besan na bahate radikale
Lider radikala Vojislav Šešelj ljut je na nekadašnje poslanike te stranke koji su tražili da im se isplati milionska odšteta na ime dnevnica.

 

Osmorica bivših poslanika Srpske radikalne stranke podnela su Skupštini Srbije zahtev da im se retroaktivno isplate dnevnice i regres za godišnji odmor, koji nije isplaćivan od 2009. odlukom Administrativnog odbora.

Šešelj, kako piše Danas, smatra da je njihov stav „drzak“ i „bahat“ i da SRS treba da ih najstrože kazni. On je zatražio da stranački organi ispitaju „po čijem nalogu“ se osmoro bivših radikalskih poslanika odlučilo da tuži državu tražeći regres i dnevnice, i to „u trenutku kada dobar deo građana Srbije kopa po kontejnerima i živi u krajnjoj bedi“.

Ukoliko stranački organi utvrde da je reč o ličnoj odluci bivših poslanika, njima sledi kazna. Najblaža sankcija je opomena pred isključenje iz stranke, a najstroža momentalno isključenje.

Budući da su pojedini poslanici i na visokim funkcijama u stranci, lako se može desiti da umesto isključenja budu smenjeni s tih položaja, kaže za Danas izvor iz SRS blizak Šešelju i dodaje da lider radikala traži i da interna stranačka istraga bude sprovedena u najkraćem mogućem roku, jer članovi njegove stranke „moraju da dele sudbinu građana Srbije“.

Međutim, osmoro bivših poslanika SRS - Milorad Krstin, Momčilo Duvnjak, Mirko Munjić, Zoran Popović, Slađan Mijaljević, Vlada Milojković, Nikola Savić i Milan Škrbić ne smatraju da greše.

Njihov stav je da su odlukom o ukidanju dnevnica prekršeni članovi 10 i 21 Zakona o primanjima narodnih poslanika i izabranih funkcionera u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Angažovali su i advokate i veruju da će lako dobiti ovu pravnu bitku.

autor: AM izvor: Danas/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side