11.06.2019 Beograd

Šešelj: Skandalozno je što srpsko pravosuđe učestvuje u konstruktu genocida u Srebrenici

Šešelj: Skandalozno je što srpsko pravosuđe učestvuje u konstruktu genocida u Srebrenici Foto: Beta / Miloš Miškov
Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj apelovao je danas na Ministarstvo pravde i državne organe da ne učestuju u kako je rekao, "blaćenju srpskog naroda sa tihim priznavanjem onoga što se zove genocid u Srebrenici".

Šešelj je novinarima uoči nastavka suđenja osmorici bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske optuženih za učešće u ubistvima više stotina Bošnjaka, rekao da je "skandalozno što srpsko pravosuđe učestvuje u nečemu što se zove konstrukt genocida u Srebrenici"

"Mi od početka pratimo suđenje u cilju podizanja svesti javnosti o njemu. Želimo da na ovaj način pružimo podršku policajcima jer mislimo da su neosnovano optuženi u ovom procesu. Znamo da se genocid u Srebrenici nije dogodio, da su većina tih optužbi bile lažne i želimo da se konačno prekine sa tom praksom", kazao je Šešelj ispred Specijalnog suda u Beogradu.

Navodeći da Srpska radikalna stranka nije nikada pravila političke skupove od tog suđenja, Šešelj je najavio da će poslanici i funkcioneri radikala prisustvovati i budućim ročištima na suđenju optuženim pripadnicima Specijalne brigade MUP-a RS.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mestu Kravice kraj Srebrenice u julu 1995. optuženi su bivši pripadnici Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić. Po optužnici, oni su, zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u mestu Kravica, u julu 1995. godine učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka. Optuženi, koji se brane sa slobode, odbacili su navode optužnice.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side