14.03.2012 Hag

Šešelju teže nego Geringu

Šešelju teže nego Geringu
Lider radikala Vojislav Šešelj rekao je na početku iznošenja završne reči da je Haški sud nelegitiman i gori od Nirnberškog, da predstavlja američku konjicu i Šestu flotu.

Na početku iznošenja završne reči na suđenju u Haškom tribunalu, Šešelj je rekao da "Hitlerovi generali Hes, Gering i ostali nisu imali takve probleme sa sudom kao ja. Njima je omogućavano da se brane kako žele i da ih zastupa onaj koga oni izaberu, a mene ste u tome sprečavali."

"Tamo su sudili poraženima, a ovde stvarate privid da se sudi obema stranama", rekao je Šešelj, i dodao da dok se Srbima izriču doživotne kazne, u Haškom tribunalu se žestoko raspravlja da li nekom muslimanu treba dati dve i po ili tri godine zatvora.

Šešelj je danas, uprkos pogoršanom zdravstvenom stanju, počeo iznošenje završnih reči na suđenju u Haškom tribunalu, koje će biti nastavljeno i sutra.

On je rekao da taj sud predstavlja "politički i vojni instrument SAD, američku konjicu i Šestu flotu" i da radi "pod komandom zapadnih obaveštajnih službi", i da nema dokaza protiv njega.

On je ocenio da je optužnica protiv njega podignuta kako bi Srpska radikalna stranka bila rasturena, što je bio cilj stranih obaveštajnih službi i "izdajničkih, kvinsliških" vlasti u Beogradu.

Rekao je da su zločini u Srebrenici pripremljeni kao povod za bombardovanje Srba i da je taj zločin Srbima podmetnut, u čemu su učestvovali agenti francuske obaveštajne službe.

Šešelj je negirao optužbe tužilaštva da su dobrovoljci SRS krivi za streljanje 200 zarobljenih Hrvata na farmi Ovčara u novembru 1991. i da je on odgovoran za zločine nad muslimanima u Zvorniku 1992. godine.

Šešelj je negirao da je učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu širenja srpske države, rekavši da su zločinački poduhvat nelegalnog otcepljenja od SFRJ zapravo sprovodilarukovodstva Hrvatske i BiH, bez obzira na to što su znali da će to izazvati građanski rat.

Šešelj je rekao i da "Srbi nikada neće odustati od oslobađanja Kosova i Metohije".

autor: AA izvor: Tanjug/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side