Simić: Uslov za vraćanje u kosovske institucije ravnopravnost i dijalog
04.11.2016 Beograd

Simić: Uslov za vraćanje u kosovske institucije ravnopravnost i dijalog

Simić: Uslov za vraćanje u kosovske institucije ravnopravnost i dijalog Foto: Medija centar
Šef poslaničke grupe Srpske liste u Skupštini Kosova Slavko Simić izjavio je danas da je preduslov za vraćanje političkih predstavnika Srba u kosovske institucije da postanu ravnopravni partneri u tim institucijama i da se uvaži njihovo insistiranje na dijalogu Srba i Albanaca.

"Naši koalicioni partneri treba da nas pozovu i predlože konkretna rešenja kako izaći iz ove situacije i političkog vakuuma u kojem se našla srpska zajednica. Očekujemo i ideje i odlučnost da se što pre formira Zajednica srpskih opština", rekao je Simić za Radio-televiziju Srbije.

On je kazao da su predstavnici Srpske liste u proteklom periodu pokazali spremnost za izgradnju partnerskog odnosa sa centralnim institucijama u Prištini, kao i za izgradnju partnerskog odnosa Srba i Albanaca.

Poslanici Sprske liste početkom oktobra odlučili su da zamrznu rad u Skupštini Kosova, posle usvajanja Zakona o Trepči. Posle toga srpski ministri su zamrzli rad u kosovskoj vladi i ostalim telima.

Skupština Kosova usvojila je 7. oktobra Zakon o Trepči, kojim taj rudarsko-metalurški kombinat postaje akcionarsko društvo u kojem kosovska Vlada ima 80 odsto akcija, dok 20 odsto akcija pripadaju radnicima i drugim akcionarima.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side