25.08.2012 | 14:13h ► 17:33h Brus

Evakuacija sela kod Čačka i Gornjeg Milanovca

Evakuacija sela kod Čačka i Gornjeg Milanovca Ilustracija (Tanjug)
U gašenju požara u okolini Čačka i Gornjeg Milanovca povređene su tri osobe, jedan vatrogasac i dvojica meštana, a Sektor za vanredne situacije Moravičkog okruga naložio je hitnu evakuaciju meštana iz sela Gornja Gorevnica kod Čačka i Srezojevici i Koviljača kod Gornjeg Milanovca.

 

Načelnik sektora Dragiša Broćić rekao je agenciji Beta da je trenutno najviše  ugrožen rudnik Koviljača kod Čačka, kao i selo Gornja Gorevnica kod Čačka,  naročito deo sela do Osnovne škole. 

Prema njegovim rečima požar koji je buknuo sinoć u tim selima više nije pod  kontrolom, iako u njegovom gašenju učestvuju brojne vatrogasne ekipe, dva  helikoptera i javna preduzeća sa cisternama. 

Požar se proširio do kuća i ugrožava domaćinstva, ali on nije mogao da kaže  koliko meštana je ugroženo. Broćić je rekao da požar u selu Vidova u Ovčar  Banji kod Čačka koji je danas buknuo trenutno gase vatrogasne ekipe i jedan  helikopteri da očekuje da će do večernjih sati biti uspostalvjena kontrola nad tim  požarom.

Požar koji dva dana bukti u podnožju Kopaonika, kod sela Grabovnica u opštini Brus, proširio se noćas na četinarsku šumu zbog jakog vetra promenljivog pravca, izjavio je danas komandant vatrogasno spasilačke jedinice Kruševac Vladica Stanković.

Stanković je agenciji Beta rekao da je požar još nije potpuno pod kontrolom, i da se ne može reći kada će biti poptuno stavljen pod kontrolu.

U gašenju požara kojim je ugroženo više od 200 hektara četinarske i bukove šume i niskog rastinja angažovano je više od 150 vatrogasaca, policajaca, radnika Srbijašuma i meštana, kao i helihopter Vojske Srbije koji je jutros preleteo nekoliko puta iznad područja zahvaćenog požarom.

Pored vatrogasaca iz Kruševca i Brusa, u gašenju učestvuju i vatrogasci iz Kikinde, Sombora, Apatina i Sente.

autor: MP/ZM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side