11.09.2018 Kruševac

Skraćeni časovi u skoro svim članicama USPRS-a u Rasinskom okrugu

Skraćeni časovi u skoro svim članicama USPRS-a u Rasinskom okrugu Foto: Novi Magazin / VV
Zbog štrajka, 36 škola u Rasinskom okrugu danas je skratilo časove, odnosno skoro sve članice Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), rečeno je Beti u kruševačkoj Uniji.

Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika u Kruševcu Dobrivoje Marjanović je objasnio da je u 31 školi održana skraćena nastava od 30 minuta, da je u pet kruševačkih srednjih škola zvono zvonilo na 45 minuta, ali da su članovi tog sindikata, koji je većinski, držali časove od 30 minuta.

Dve škole članice USPRS-a nisu skratile časove.

U Rasinskom okrugu ima 52 škole, osnovne i srednje.

Marjanović, koji je član Predsedništva USPRS-a, rekao je da su nadležni najavili pregovore sa prosvetarima i da očekuju potvrdu da će do njih doći.

Ukoliko ne bude rezultata, dodao je da će prosvetari razmotriti mogućnost da, nakon još dva jednodnevna štrajka, cele nedelje drže skraćene časove.

Prosvetni radnici su nezadovoljni predlogom Uredbe o platim razredima, kojim su prosvetari svrstani u osmu platnu grupu, gde je, po njihovim rečima, napredovanje skoro nemoguće, a traže da se nađu u devetoj platnoj grupi.

Četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika su zbog toga 31. avgusta organizovala protest u Beogradu, časovi su bili skraćeni prvog školskog dana i danas, a predviđeno je da se isti protesti održe i 19. i 27. septembra.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side