Skupština Kosova: Različito viđenje Izveštaja o napretku Evropske komisije
20.04.2018 Priština

Skupština Kosova: Različito viđenje Izveštaja o napretku Evropske komisije

Skupština Kosova: Različito viđenje Izveštaja o napretku Evropske komisije Foto: Beta / Armenija Zajmi Bešević
Skupština Kosova raspravljala je danas na vanrednoj sednici o izveštaju Evropske komisije o napretku, a poslanici vlasti i opozicije različito su se izjasnili o tom dokumentu.

Predstavnici opozicije ocenili su da nema nikakvog napretka u odnosu na izveštaj o Kosovu iz 2016 godine.

Govoreći u ime Samoopredeljenja, poslanica Fitore Pacoli ocenila je kao uznemiravajuću činjenicu da izveštaj ne daje jasan putokaz evropskih integracija Kosova.

Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti kritikovao je vladu i ocenio da se nije pokazala ozbiljnom u odnosu na procese koji su vezani za evropsku integraciju Kosova.

"Izveštaj pojašnjava da Vlada Kosova od septembra prošle godine nije poslala nijedan ubedljivi signal da Kosovo ka država ozbiljno shvata odgovornosti koje ima. Kao rezultat tog stanja izlazak Kosovara iz izolacije još se nije dogodio", kazao je Hoti.

Poslanica Demokratske partije Kosova Bljerta Deljiju Kodra smatra da u izveštaju EK ima mnogo evidentiranog napretka, dok jer poslanik Alijanse za budućnost Kosova Bljerim Kuči rekao da nije bilo potrebe za vanrednom sednicom, jer se ništa vanredno nije dogodilo.

Potpredsednik Vlade Kosova Enver Hodžaj govoreći u ime Vlade rekao je da je izveštaj potvrdio progres koji je postignut, a posebno vest o liberalizaciji viza za Kosovo.

"Ovo je objektivan i realan, a isto tako i tačan izveštaj o stanju na Kosovu, u kojem se spominju progres koji je zemlja imala, kao i izazovi u određenim oblastima", kazao je Hodžaj.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side