18.07.2019 Beograd

Skupština Srbije: Radikali o Ljajiću, SNS o opozicionom bojkotu

Skupština Srbije: Radikali o Ljajiću, SNS o opozicionom bojkotu Foto: Novi magazin / SA
Poslanici Srpske radikalne stranke (SRS) su danas ministru trgovine Rasimu Ljajiću zamerili što nije došao na sednicu Skupštine Srbije da "brani" zakone svog resora, a poslanici vladajuće većine govorili su i o suprotnim stavovima u opozicionim redovima o bojkotu parlamenta.

Poslanik SNS Aleksandar Marković raspravu o amandmanaima iskoristio je da govori o uvredama koje je izneo funkcioner Narodne stranke Vladimir Gajić o poslanici Demokratske stranke Nataši Vučković koja se usprotivila bojkotu parlamenta.

On je kazao da ga "brine narastanje agresije, histerije i nasilja u društvu" i kazao da je Gajić za Natašu Vučković na društvenojh mreži Tviter napisao da je "impotetna amaterka".

Navodeći da je Nataša Vučković rekla da bojkot nije politika i da joj se to pripisuje kao greh, potvrdio je da i on smatra da bojkot "zaista i nije politika".

"Bojkot ni na koji način ne može da bude politika, a zaslužila je ovakvo divljanje i ovakvo vulgarno poniženje od strane ostatka Saveza za Srbiju", rekao je Marković.

Radikali su zamerili Rasimu Ljajiću jer nije došao u Skupštinu Srbije a na denvnom redu su zakoni iz njegovog resora, te je poslanica SRS Vjerica Radeta ocenila da u parlament možda nije došao jer zna da bi radikali govorili o "njegovoj povezanosti s trgovinom droge".

"Prolaze zakoni za koje je on nadležan, ali njega nema. Možda se plaši da ćemo da govorimo o nadzoru nad trgovinom heroina, pa ga zato nema. Poručite mu ministre Đorđeviću da bi da i o tome govorili", rekla je Radeta.

Poslanik SRS Milorad Mirčić rekao je da se Ljajić "stavio iznad parlamenta" i da ne poštuje poslanike i građane, a da neće da dođe jer će biti kritikovan.

Poslanik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Ljubomir Stojanović slaže se da je u Skupštini zakone trebalo da obrazlaže ministar nadležan za njih, te se nada da je Ljajić opravdano odsutan i da će doći nekom sledećom prilikom.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side