13.03.2018 Beograd

Skupština Srbije završila rad

Skupština Srbije završila rad Foto: Novi magazin / SA
Skupština Srbije završila je rad večeras oko 20 časova, a sutra će nastaviti razmatranjem amandmana na Predlog zakona o strancima, čiji je cilj definisanje prava i obaveza stranih državljana u Srbiji.O amandmanima na taj Predlog zakona raspravlja se već dva dana i za to vreme je razmotreno više od 200 amandama.

Za raspravu o amandmanima nije ostalo još mnogo vremena zbog čega će bez razmatranja ostati u pojedinostima više predloga zakona među kojima su o azilu, graničnoj kontroli, nacionalnom DNK registru, jedinstvenom matičnom broju, predlozi izmena Zakona o bezbednosti u saobraćaju na putevima, o državljanstvu, o policiji i javnom redu i miru.

O predlozima tih zakona vodi se objedinjena rasprava, ali se protekla dva dana najviše raspravljalo o amandmanima na prvi - Predlog zakona o strancima na koji su poslanici vladajuće većine podneli 340 amandmana.

Obrazlaganje svojih amandmana poslanici vladajuće većine koristili su da pohvale rad Vlade Srbije, navodeći da ih predlažu kako bi unapredili ekonomski razvoj zemlje, pravni sistem i smanjili siromaštvo tako što će se stranim investitorima obezbediti lakši pristup ličnim dokumentima.

Skupština Srbije nastavlja rad sutra u 10 sati.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side