15.11.2018 Novi Sad

Skupština Vojvodine usvojila izvršenje budžeta do septembra

Skupština Vojvodine usvojila izvršenje budžeta do septembra Foto: Freeimages
Skupština Vojvodine je danas usvojila izveštaj o izvršenju ovogodišnjeg pokrajinskog budžeta do septembra. Od januara do septembra ukupni prihodi, primanja i preneta neutrošena sredstva u Vojvodini su 54,2 milijarde dinara, što je 74 odsto planiranog obima budžeta od 73,2 milijarde dinara.

Ukupni rashodi i izdaci budžeta Autonomne pokrajine do septembra su ukupno44,6 milijardi dinara ili 60 odsto od planiranih.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao uoči početka sednice Skupštine Vojvodine, da je zadovoljan izveštajem o izvršenju budžeta za prvih devet meseci ove godine.

"Pokrajinska vlada realizovala je većinu planiranih razvojnih projekata za samo dve i po godine od svog formiranja", izjavio je Mirović.

Najavio je da će poslanici Skupštine Vojvodine na narednoj sednici prvi put analizirati realizaciju programa Pokrajinske vlade, koji je, kako je naveo, dobio poverenje zajedno sa sastavom Pokrajinske vlade, u junu 2016. godine.

Opozicioni poslanici su kritikovali izveštaj o izvršenju budžeta, a Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) je navela da je od zakupa poljoprivrednog zemljišta naplaćeno svega 38 odsto, da naplata rudne rente u Vojvodini iznosi svega 0,26 odsto od cele prihodne strane, te da je realizacija kapitalnih ulaganja od 40 odsto "veoma mala". 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side