Sloga: Deponija u Vinči gori i vazduh je zagađen
03.04.2020 Beograd

Sloga: Deponija u Vinči gori i vazduh je zagađen

Sloga: Deponija u Vinči gori i vazduh je zagađen
Udruženi sindikati Srbije “Sloga” odbacili su danas tvrdnje direktora JKP „Gradska čistoća“ Beograd, Marka Popadića da predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović širi strah i paniku iznošenjem neistinitih informacija preko društvenih mreža o gorenju deponije u Vinči.


"Umesto da saniraju vatru koja konstantno gori na deponiji u Vinči i truje zaposlene i građane Beograda, ovo preduzeće izvrće činjenice i daje objašnjenja da se radi o procesima koji su “posledica prirodnih procesa sleganja zemljišta, koji su pod konstantnim nadzorom i kontrolom”, navodi se u saopštenju.

Iz udruženja "Sloga" dodaju da preduzeće zloupotrebljava vanredno stanje, najavljuje krivičnu prijavu zbog iznošenja informacija o vatri na deponiji i pominju korona virus za lični obračun sa predsednikom sindikata i njegovom podružnicom u tom preduzeću.

"Deponija u Vinči gori i vazduh je u Beogradu zagađen, što se da videti i osetiti, posebno sada kada je smanjen saobraćaj u Beogradu zbog vanrednog stanja i ograničenog kretanja usled pandemije", dodaje se u saopštenju.

JKP „Gradska čistoća“ i njen direktor bi trebalo da znaju da je Veselinović predsednik sindikata i da je  odgovoran da štiti zaposlene zbog štetnih posledica po zdravlje na radu, ali i kao građanin da upozori javnost na opasnost od zagađenja, pa i preko društvenih mreža.

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Beograd, Marko Popadić, najavio je krivičnu prijavu protiv Željka Veselinovića, jer je navodno zloupotrebio informaciju o zagađenosti vazduha u Beogradu i na tviteru plasirao neistinu o požaru na deponiji u Vinči, aludirajući kako je upravo ta deponija izvor zagađenja vazduha, a da je on kao direktor preduzeća odgovoran za to.

autor: IG izvor: Novi magazin
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 3.04.2020, 19:47h dragan vukovic (5)

    s obzirom da yivimo u vinci i da je ovde cesto izuzetno tesko izaci na ulicu jer je zagadjenost tolika da doslovno neiste u mogucnosti da disete, barem smo se u stanu obezbedili ruskom tehnologijom fotokatalitickim preciscivacem ambilife pa nam ni aktuelna izolacija ne pada tesko

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side