07.07.2018 Beograd

Sloga: Odbijanje Vlade Srbije da potpiše pakt o ekonomskim i socijalnim pravima prvorazredni skandal

Sloga: Odbijanje Vlade Srbije da potpiše pakt o ekonomskim i socijalnim pravima prvorazredni skandal
Udruženi sindikati Srbije "Sloga" ocenili su danas da odbijanje Vlade Srbije da potpiše Međunarodni pakt o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima predstavlja "direktno kršenje Ustava" i "prvorazredni skandal koji bi u normalno uređenoj zemlji podrazumevao ostavku vlade i premijera".

Sloga je u saopštenju navela da se time građani Srbije kojima se krše ekonomska i socijalna prava, "lišavaju mogućosti da nakon iscrpljivanja svih pravnih lekova u domaćem pravnom sistemu, traže zaštitu i od Komiteta za ekonomska, socijalna i kulturna prava".

"Aktuelna Vlada Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić je najveći regionalni spin majstor u promovisanju demokratskih vrednosti, a u stvari ovakvim činjenjem ili ne činjenjem pokazuju svoje pravo lice kreiranja države kao jedne despotije okupirane od trenutno moćnih ljudi iz politike i tajkuna čiji je interes samo njihov lični kapital i ništa više", piše u saopštenju.

Sindikat je ocenio da premijerka Srbije "očigledno nije informisana da su sporazum i ratifikacija tog dokumenta nezaobilazni demokratski pravni instrumenti za zaštitu ekonomskih, socijalnih i kulturnih prava, jer da je upoznata znala bi da ga je širom sveta potpisalo 45 zemalja članica UN, dok su ga 23 zemlje članice ratifikovale".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 8.07.2018, 07:10h Dusan

    I sta vas tu iznenadjuje? Ovde se radnici ionako tretiraju kao belo roblje. Ono sto ni Turcima nije uspelo, ovim uspeva.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side