Sloga: Vlada da povuče uredbu o Odbrambenoj industriji Srbije
05.01.2020 Beograd

Sloga: Vlada da povuče uredbu o Odbrambenoj industriji Srbije

Sloga: Vlada da povuče uredbu o Odbrambenoj industriji Srbije Foto: prtscr ytb
Sindikat Sloga zatražio je danas da Vlada Srbije povuče uredbu o formiranju Kompanije "Odbrambena industrija Srbije" i da javni tužilac konačno pokrene istragu o malverzacijama u namenskoj industriji.

"Zahtevamo da Vlada Srbije odmah povuče spornu uredbu, a javni tužilac konačno pokrene istragu o malverzacijama o čemu naveliko govori i domaća i svetska javnost, ali ne i naše državno tužilaštvo koje uporno o ovoj temi ćuti", navedeno je u saopštenju Sloge.

Kompanija "Odbrambena industrija Srbije" formirana uredbom Vlade Srbije, koju sačinjavaju fabrike Namenske industrije i one koje se bave pružanjem usluga specijalne namene, pokušaj je da se objedinjavanjem prikriju sve dosadašnje nezakonite radnje i malverzacije u vojnoj industriji i da se ona pretvori u privatno vlasništvo, ocenjuje Sloga.

Taj sindikat tvrdi da se malverzacije posebno kriju u valjevskoj fabrici Krušik u kojoj je uzbunjivač Aleksandar Obradović nedvosmisleno dokazao da je otac visokog državnog funkcionera, ministra policije Nebojše Stefanovića umešan u trgovinu naoružanjem.

"Sloga" je dodala da je uredba "toliko štetna za državu jer utire put ka totalnoj privatizaciji celokupne vojne industrije, gde će privatno vlasništvo na osnovu takozvane dokapitalizacije u jednom momentu biti potpuno dominantno".

"U tom statusu za radnike koji još uvek rade će nastati pakao, jer slede lakša otpuštanja, a za trgovce oružjem i svetske mešetare to će biti raj", navedeno je u saopštenju.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side