12.07.2013 Kruševac

SNS sve glasniji: Vučić zaslužuje da bude premijer

SNS sve glasniji: Vučić zaslužuje da bude premijer
Potpredsednik SNS Bratislav Gašić izjavio je, povodom mogućnosti da predsednik SNS Aleksandar Vučić posle rekonstrukcije obavlja posao premijera Srbije, da će o tome raspravljati lideri koalicije - Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić.

“Zbog svega što je učinio u prethodnih godinu dana i zbog svih rezultata Aleksandar Vučić zaslužuje da bude premijer i to je možda de fakto stanje na terenu, to prosto građani osećaju, da je Vučić jedan stožer i faktor stabilnosti i sva njegova snaga i energija ga za to kvalifikuju”, objasnio je Gašić.

On je dodao i da ta odluka zavisi od budućeg dogovora prvog potpredsednika Vlade sa ostalim članovima koalicije. 

Srpska napredna stranka sutra će na sednici predsedništva raspravljati o radu svih svojh ministara koji su već predali izveštaje, rekao je Gašić.

On je ukazao da se prvi put u modernoj političkoj istoriji dešava da jedna politička partija želi da ispita šta je uradila kroz princip "prolaznog vremena" koji podrazumeva da se na svakih šest meseci i godinu dana predaju izveštaji.

"Srbija mora da ima jedan tim koji će mnogo brže da sprovede reforme u njoj, a sve zarad boljeg života građana", naveo je potpredsednik naprednjaka istakavši da u toj partiji žele da uvedu viši stepen odgovornosti, te da "fotelja ne sme više biti ničiji feud".

Gašisć smatra da u Srbiji ne sme više biti nepromenljivosti i dodaje da od koalicionih partnera očekuje, takođe, visok stepen odgovornosti kada je reč o njihovim kadrovima, jer "ako mi kao najveća politička partija dajemo primer, zašto to ne bi učinili i naši partneri".

Gašić je naveo i da će konačna odluka o rekonstrukciji biti doneta na Glavnom odboru stranke, koji bi trebalo da se održi krajem sledeće nedelje, a da će se sutra na sednici predsedništva raspravljati o radu ministara, državnih sekretara, pomoćnika ministara, direktora javnih preduzeća, predsednika opština i gradonačelnika.

autor: DjO izvor: Tanjug/Novi magazin
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 12.07.2013, 23:57h EURO95 (2)

    STVARNO OVI SRBI ODVOJEN NAROD KOLKE USI IMAJU A NE CUJU NISTA MAJKO MOJA SAMO BEZVEZE NOSE TERET NA GLAVU

  • 12.07.2013, 20:22h Vesna Lazar (2)

    Pa,ono jeste,Gasicu, MNOGO je Vucic uradio za Srbiju: spremio nam ropstvo u EU i pazario milione evra da nas zive zakopa za sva vremena. Sto se "stozera i faktora stabilnosti" tice,i to je tacno, ali ne u korist Srbije vec Nemacke. U vezi "biranja" premijera Srbije,Vucic ce i to pitanje ta "razmatra", posto je Nemacka vec resila da ce Vucic, kao njihov covek, sve da uradi da EU profitira. Za uzvrat, Vucic moze da zulumcari kako njemu po volji i sebi drpa koliko god moze -- to je sta jest' jest', uvek bilo pravilo,od vremena janicara pa naovamo.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side