31.05.2016 Beograd

SNS: U septembru glasanje za članstvo u Evropskoj narodnoj partiji

SNS: U septembru glasanje za članstvo u Evropskoj narodnoj partiji
Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da je dobila je preporuku za glasanje o članstvu u Evropskoj narodnoj partiji (EPP), o čemu će se u septembru izjašnjavati Politička skupština EPP.

U saopštenju se navodi da je odluka doneta na radnoj grupi EPP, uz ocenu da je SNS pokazala da deli evropske vrednosti i da pokazuje realne rezultate, kao i da je prepoznat odgovoran i ozbiljan pristup u suočavanju sa aktuelnim izazovima kako na unutrašnjem, tako i međunarodnom planu.

Na sastanku radne grupe EPP zadužene za članstvo, internacionalni sekretar SNS-a Jadranka Joksimović rekla je da su građani Srbije na izborima pozitivno vrednovali reformski proces Vlade i jasno pokazali da daju podršku nastavku politike reformi u cilju stvaranja moderne i funkcionalne evropske države.

Govoreći o procesu evropskih integracija Srbije, Jadranka Joksimović je istakla da je cilj stranke i Vlade članstvo Srbije u EU, kao i da je SNS bila motor i garancija nastavka tog procesa.

"Posebno je ukazala na proaktivnu ulogu SNS na polju regionalne stabilnosti i napora koje je Vlada ulagala u cilju unaprđenja regionalne saradnje. Joksimović je naglasila da EPP ima u SNS pouzdanog i stabilnog partnera", piše u saopštenju.

EPP okuplja stranke desnog centra i najuticajnija je politička grupacija u Evropi.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side