20.05.2018 Beograd

Srbi iz sela kod Obilića apeluju na policiju da ih zaštiti od kradljivaca stoke i mašina

Srbi iz sela kod Obilića apeluju na policiju da ih zaštiti od kradljivaca stoke i mašina Foto: Pixabay
Meštani sela iz opštine Obilić apelovali su na policiju da se dodatno angažuje kako bi kradljivci na čijoj su meti neprekidno bili kažnjeni.

"Pokušali smo da dobijemo odgovor od policije, ali bezuspešno, oni nisu odgovarali na naše poruke i pozive", navode Srbi iz sela Babin most i Miloševo.

Kako prenosi RTK2, krađe stoke i poljoprivrednih mašina u srpskim selima na Kosovu se nastavljaju, a meštani ih često ne prijhavljuju policiji jer, kako mnogi Srbi navode, od toga nema ništa - nijedna krađa nije rasvetljena.

U proteklom periodu desilo se više provala i krađa u selima u opštini Obilić - Babin Most i Miloševo, kada je iz nekoliko domaćinstva ukradeno šest grla stoke, poljoprivredna mašina, akumulator, pumpa za vodu i drugo pokućstvo, što je uznemirilo meštane tog kraja.

Poslednja krađa u Miloševu desila se pre dva dana, kada su porodici Ađančić ukradena koza i jare.

''Ovo je četvrta krađa za dve godine, nismo prijavili policiji jer od toga nema ništa, što znači da i sada ništa od toga ne bi bilo. Nije to neka materijalna šteta, ali koze smo držali radi leka. Ponekad sam jako uznemirena i razmišljam da ovde života nema", izjavila je Blagica Ađančić iz Miloševa.

Tri kilometra dalje, u Babinom mostu, mnoga domaćinstva pretrpela su gubitke, a o počiniocima ni traga, ni glasa. Sretenu Vučkoviću ukradena je poljoprivredna mašina, a Olgi Jovanović četiri jarića.

''Sinu su probali kola da ukradu, pokidali su žice unutra, verovatno nisu uspeli da ih upale, pa su uzeli samo akumulator'', rekla je Olga Jovanović iz Babinog mosta.

Vučković je naveo da su mu uzeli motokultivator, da je policija dolazila i da ništa nije uradila, te da se plaši da lopovi mogu ponovo doći.

Stanovnici Babinog mosta su zabrinuti jer krađe ne prestaju, a počinioci ovih krivičnih dela ostaju nekažnjeni.

''Cele noći dežuram po dvorištu, ne smem nigde da odem jer će nešto da ukradu'', izjavio je jedan zabrinuti meštanin Babinog mosta.

''Kada se desilo kod komšije, i kod nas će se desiti'', dodao je drugi meštanin ovog sela. 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side