Srbi ostaju na barikadama
24.10.2011 Kosovska Mitrovica

Srbi ostaju na barikadama

Srbi ostaju na barikadama
Srbi na severu Kosova proveli su noć na barikadama. Posle sastanka predsednika opština kod predsednika Borisa Tadića na barikdama se ništa nije promenilo.

Noć je protekla je mirno, Srbi su je po kišnom i hladnom vremenu proveli u šatorima, automobilima i pored vatre, a pažnja je bila usmerena na informacije koje stižu o razgovorima u Beogradu.

Srbi na barikadama su komentarisali izveštaje, a zaključak je bio da će ostati na barikadama koje su postavili na 18 mesta na svim važnim putnim pravcima koji od Kosovske Mitrovice vode ka prelazima Brnjak i Jarinje, sve dok se sa njih ne povuku kosovski carinici i pogranicni policajci, prenosi agencija Beta.

U nedelju popodne Srbi su postavili novu barikadu u mestu Banje u blizini prelaza Brnjak i tim putem ne mogu da se kreću vozila Kfora i Euleksa, dok se ostala vozila propuštaju selektivno jednom kolovoznom trakom.

Kolašinci su u nedelju odbranili i barikadu u selu Jagnjenica kod Zubinog Potoka kada su nemački vojnici Kfora pokušali da razvuku bodljikavu žicu i "zarobe" kamione i autobus koje su Srbi postavili da bi preprečili put koji vodi ka albanskom selu Čabra.

Tu su stacionirani vojnici Kfora koji svaki put kada im Srbi ne dozvole prolazak upotrebljavaju suzavac u spreju, prenosi Beta.

autor: ZM izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side