Srbiji potrebni novi političari
19.02.2012 Niš

Srbiji potrebni novi političari

Srbiji potrebni novi političari
Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić ocenio je danas da je Srbiji potrebna smena političke generacije - novi ljudi, nove ideje i novi projekti i da on u narednoj vladi neće biti ministar.

Ljajić  je u Nišu istakao da njegova stranka želi sindikate za partnere na narednim izborima i ocenio da bi samostalni izlazak na izbore za SDPS bio veliki rizik.

"Naš interes je da sindikate vežemo za SDPS i to što nudimo je investicija za budućnost", rekao je on.

Navodeći da neće pristati na koalicije koje su ponižavajuće za SDP i da će radije "časno izgubiti" nego što će pristati na ucenjivanje, Ljajić je rekao da se njegova stranka ne udaljava od Demokratske stranke kao prirodnog partnera.

"Postoje sličnosti sa DS, mi sa njima vodimo razgovore i oni ostaju naši prirodni parneri", dodao je predsednik SDPS.

Ljajić je rekao da bi samostalni izlazak SDPS na izbore bio veliki rizik, i da je uložen veliki trud na podizanju infarstrukture stranke "da bi on sada bio stavljen na kocku".

On je ponovio stav da je "Srbija uslovljena Kosovom", i ocenio da dobila kandidaturu i datum početka pregovora da nije toga, ili da je Srbija popustila.

"Svaka politika ima cenu i mora postojati ''crvena linija'' ispod koje se ne može ići, ali Srbija treba da sprovodi reforme kako bi bila spremna da postane član EU", kazao je Ljajić.

autor: AM izvor: Tanjug/Novi magazin
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 27.02.2012, 09:53h Nislija

    Realno, iskreno i jedino moguce. Rasima za premijera.

enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side