01.11.2011 Beograd

Srbin sa poternice negira ubistvo

Srbin sa poternice negira ubistvo
Ratomir Božović, Srbin sa severa Kosova koji je završio na Interpolovoj poternici, negira da je ubio kosovskog policajca Envera Zumberija.

"Nemam nikakve veze sa Zumberijevom smrću, ali moram da se sklonim jer je zbog mene i moja porodica na meti. Počela je ponovo sezona lova na Srbe, a ja treba da budem jedan od trofeja. Priština i Euleks ne shvataju da ovde nema knezova i da progonom pojedinih ljudi neće ništa postići. Na barikadama je narod koji nema više kuda da ode i koji nema nameru da se preda", rekao je Božović za Novosti.

On nije osporavao da je pozivao Srbe na barikade i da se nalazio u koloni vozila iz Zubinog Potoka koja je išla u Zupče kada je ubijen Zumberi, ali je naglasio da se susret s vozilima kosovskih specijalaca ROSU odigrao drugačije od onoga što je predstavljeno u javnosti:

"U klisuri koja vodi ka Zupču susreli smo se s transporterom i džipovima ROSU, koja je odmah osula paljbu na nas. Stigao sam da otvorim vrata i bacim se napolje, pravo u klisuru. Pukim slučajem nisam slomio vrat. Kad se pucnjava okončala nekako sam se popeo i video da su tri naša vozila, a moje je bilo prvo, izbušena kao sito i neupotrebljiva. Nikakvog uviđaja nije bilo, a kola smo dali na otpad", rekao je on.

Božović kaže da je tek tri dana kasnije Euleks dolazio na auto-otpad, odnosio vozila i pozvao vlasnika otpada na informativni razgovor u Mitrovicu.

"Međutim, umesto u Mitrovici on je saslušavan u Prištini. Čoveka su tamo pripadnici KPS i tajne službe ŠIK polomili od batina samo da im potpiše priznanje, iako on uopšte nije ni bio na licu mesta", rekao je.

Božović naglašava da je mogao da zapali automobil da je želeo da krije bilo šta.

"Čiste su mi i ruke i obraz. Nemam šta da krijem, a međunarodni tim pravnika koji želi da me brani, danas ide u Mitrovicu i Prištinu da vidi na osnovu kojih dokaza je raspisana ta poternica, kad uviđaja nije bilo, niti su ijedan papir pokazali kad su odneli automobile i upadali u moj lokal".

"Tako su mogli da sakriju dokaze ili da podmetnu bilo šta. U celoj ovoj situaciji najveće razočaranje je Unmik, koji se otvoreno stavio na stranu Prištine, kao instrument sile prema Srbima, misleći da će nas zaplašiti. Ali, to je nemoguće", rekao je Božović.

"Novosti" su navele da su intervju sa Božovićem radile na severu Kosova. Pored njega, zbog ubistva Zumberija tereti se još pet Srba.

autor: IJ izvor: Večernje novosti/Novi magazin
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 1.11.2011, 09:43h konculi (2)

    milance@ THaqi I one druge koji ti spominjash nesu oni dosli u srbiji da pregonu i pobiju nikoga nego su branili njenu drzavu ot vampirskih hanibala koji su vekovima popili krv AL narodu kraj vasoj lisicarstvi svijet zna koste vi a ko smo mi zato vas gaju i drzu u karantin kraj vase ere!

  • 1.11.2011, 08:13h Milan (3)

    A sta je sa poternicama izdatim od Republike Srbije: za Thaqijem, Qeku-om, i ostalim koljacima? POVUKAO IH TADIQ I DAQIQ!!!!! SRAMOTA DO BOLA!!!!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side