18.10.2017 Beograd

Srđa Popović izabran na visoku funkciju na univerzitetu u Škotskoj

Srđa Popović izabran na visoku funkciju na univerzitetu u Škotskoj Foto: prtscr ytb
Aktivista i jedan od osnivača Otpora Srđa Popovič izabran je na visoku funkciju škotskog univerziteta Sent Endruz, preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).

Studenti univerziteta u gradu Sent Endruz izabrali su Popovića za rektora, koji je na škotskim univerzitetima predsednik univerzitetskog suda i predsedava sastancima na kojima se donese odluke od raspodele budžeta do akademskih politika.

Popović, koji je osnovao i nevladinu organizaciju Kanvas (Centar za primenjenu nenasilnu akciju i strategiju), bio je kandidat za rektora na predlog studenta Džejmija Rodnija koji je pročitao njegovu knjigu "Mustra za revoluciju".

Na glasanju studenata, Popović je dobio više glasova od bivšeg lidera Škotske liberaldemokratske partije Vilijama Renija.

BBC navodi da je Popovića ubedilo da bude kandidat to što je na toj funkciju bio i komičar Džon Kliz iz Monti Pajtona.

"Čitav život volim Monti Pajton i njihov apsurdan humor je nešto što je inspirisalo moju kreativni taktiku protesta", rekao je Popović.

Univerzitet Sent Endruz u istoimenom gradu osnovan je 1413. godine i najstariji je u Škotskoj, a treći najstariji u zemljama engleskog govornog područja u svetu.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side