18.01.2018 | 08:55h ► 21:15h Beograd

Policija Kosova uspela da otkrije vlasnika vozila iz kojeg je pucano na Ivanovića

Policija Kosova uspela da otkrije vlasnika vozila iz kojeg je pucano na Ivanovića Foto: Beta/AP
Policija Kosova je identifikovala osobu koja je 2017. godine kupila vozilo iz kojeg se pretpostavlja da je u utorak ubijen predsednik Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović.

U saopštenju za medije MUP-a Kosova ističe se da imaju informacije o kupcu koji je 2017. kupio to vozilo i da je od 2009. godine to vozilo bilo na jednoj adresi u Srbiji. 

"Policija Kosova je identifikovala broj šasije zapaljenog vozila koje je nađeno na severu Kosova i za koje se veruje da je umešano u ubistvu Olivera Ivanovića i koje je odmah putem međunarodnih kanala uspela da lokalizuje u jednog zemlji EU", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je policija Kosova u saradnji sa tom zemljom na nivou operativne saradnje uspela da utvrdi da je to vozilo od 2009. godine bilo na određenoj adresi u Srbiji i uspela da utvrdi kome je ono prodato 2017. godine.

"Ministar unutrašnjih poslova Fljamur Sefaj i direktor policije Kosova Špend Mađuni su o tome obavestili tužioce koji će putem zvaničnih kanala zatražiti međunarodnu pravnu pomoć od srpskih vlasti", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da policija, Ministarstvo pravde i MUP Kosova imaju potrebne kapacitete za istragu i da su "maksimalno opredeljeni da ovaj kriminalni akt dobije epilog".

Lider građanske inicijative SDP Oliver Ivanović je ubijen u utorak u atentatu ispred sedišta svoje stranka u severnom delu Kosovske Mitrovice.

 

Srpska policija ima informacije o vozilu korišćenom u ubistvu Ivanovića

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da srpska policija ima određene informacije koje vode ka vozilu korišćenom za izvršenje ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Rebić je za Radio-televiziju Srbije potvrdio navode da je Srbin iz Austrije koji je odavno preminuo, vlasnik automobila koji je pronađen zapaljen u Kosovskoj Mitrovici nakon ubistva Ivanovića.

"Na osnovu međunarodne operativne policijske saradnje smo dobili jedan trag koji vodi ka, najverovatnije, vozilu koje je korišećno za izvršenje ovog krivičnog dela. Posedujemo određene informacije o vlasniku tog vozila, odnosno načinu prodaje tog vozila i pokušavamo da pribavimo i druge relevantne podatke", rekao je Rebić.

On je kazao da još nema odgovora Euleksa i Unmika povom zahteva Srbije za uključivanje njenih državnih organa u istragu ubistva Olivera Ivanovića.

"Čuo sam se više puta sa šefom Euleksa, apelovao, molio da nam daju neke podatke kako bismo to proverili u Srbiji, ali i ponovio zahtev da zajedno sa kosovskom policijom učestvujemo u preistražnom i istražnom postupku", kazao je Rebić.

Dodao je da "profesionalno veruje da će Euleks i Unmik odgovoriiti na zahteve Srbije". "Verujem i u srpsku policiju i BIA i da ćemo, zahvaljujući ljudskim i materijalnom resursima, moći da nađemo izvršioca i nalogodavca ubistva", zaključio je Rebić.

Oliver Ivanović ubijen je u utorak pre podne iz vatrenog oružja u Kosovskoj Mitrovici sa šest metaka, na ulazu u prostorije stranke koju je osnovao.

Kosovska policija identifikovala je vlasnika zapaljenog vozila nađenog u Kosvoskoj Mitrovici nakon ubistva Olivera Ivanovića, rekao je juče regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.

Bojić je agenciji Beta rekao da policija radi punom parom, da je osnovan specijalni tim koji se bavi isključivo istragom jučerašenjeg ubistva Olivera Ivanovića.

Po nezvaničnim saznanjima agencije Beta, zapaljeno vozilo koje je pronađeno juče pre podne u Ulici vojvode Putnika pripadalo je starijem Austrijancu srpskog porekla, koji odavno nije živ.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 18.01.2018, 23:30h Jozef Peter (1)

    Normalno da ne moze Srbija da se ukluci na israzivanje ubistvo O.I. Kako moze neko da se ukluci na istrazivanje o bilo kakvom ubistvo kada sam stoi iza te ubistvo.Nije vazno ko je potegao nego ko stoi iza,a ko stoi iza to se zna nalog dao Beograd a organizirao je M.Radojicic

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side