20.11.2017 Kosovska Mitrovica

Srpskoj listi najviše mesta gradonačelnika na Kosovu, slede DSK i ABK

Srpskoj listi najviše mesta gradonačelnika na Kosovu, slede DSK i ABK
Srpska lista je, po preliminarnim rezultatima, osvojila najviše - deset mesta gradonačelnika na lokalnim izborima na Kosovu 22. oktobra i juče, 19. novembra.

U drugom krugu izbora je pobedila i u Partešu i Klokotu, čime je zaokružila pobedu u svim opštinama sa srpskom većinom.

Demokratski savez Kosova bivšeg premijera Ise Mustafe je pobedio u osam opština. To su Peć, Kosovo Polje, Ljipljan, Podujevo, Istog, Gnjilane i Vučitrn, dok je vrlo blizu da nakon prebrojavanja uslovnih i glasova pošto dobije i Dragaš i Prištinu, gde kandidati DSK zaostaju sa po stotinak glasova.

Na trećem mestu je Alijansa za budućnost Kosova aktuelnog premijera Ramuša Haradinaja sa šest mesta gradonačelnika. U prvom krugu je pobedila u Dečanima i Juniku, dok je u drugom krugu pobednica u Đakovici, Orahovcu, Suvoj Reci i Obiliću.

Gubitnik na ovim izborima, upoređujući mandate koje je imala u prošlom mandatu je Demokratska partija Kosova koja je, pored Glogovca kojeg je osvojila u prvom krugu, u drugom krugu pobedila u Uroševcu, Dragašu, Kačaniku i Štimlju.

Samoopredelenje je pobedilo u Prištini, Prizrenu i Kamenici.

Po jednu opštinu su osvojili Inicijativa za Kosovo, koja je pobednik u Mališevu, Alijansa Novo Kosovo u Južnoj Mitrovici, dok je Demokratska partija Turaka Kosova pobedila u opštini Mamuša.

Nezavisni kandidati su pobedili u opštinama Đeneral Janković i Srbica.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side