15.04.2019 Beograd

Stefanović i Pinter: Saradnja policija Srbije i Mađarske na najvišem nivou

Stefanović i Pinter: Saradnja policija Srbije i Mađarske na najvišem nivou Foto: Beta / MUP Srbije
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović istakao je danas u Subotici, posle sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Šandorom Pinterom, da je saradnja policija dve zemlje na najvišem mogućem nivou, saopštio je Stefanovićev kabinet.

"Zajednička sednica dve vlade potvrđuje bliske i komšijske veze Srbije i Mađarske, a policijska saradnja između dve zemlje odvija se na najvišem mogućem nivou", rekao je Stefanović. 

Prema njegovim rečima, sa kolegom Pinterom sastajao se više puta, najviše od svih ministara unutrašnjih poslova, a rezultat tih sastanaka uvek su bili konkretni koraci u pravcu unapređenja bezbednosti građana Srbije i Mađarske i saradnje dve policije. 

Stefanović je naveo da je sa Pinterom razgovarao o merama koje treba preduzeti kako bi se smanjila dužina čekanja na graničnim prelazima, posebno tokom letnje turističke sezone. On je ukazao da je ujedno prioritet da se očuva bezbednost građana Srbije i Mađarske. 

"Naš zadatak je da održimo nivo bezbednosti na visokom nivou i da ne dozvolimo šverc preko graničnih prelaza ili da se na bilo koji način ugrozi bezbednost građana Srbije i Mađarske", poručio je Stefanović.

On je zahvalio Pinteru na razumevanju, ali i na donacijama koje su ojačale kapacitete srpske granične policije i pomogle da spremno odgovori na izazove ilegalnih migracija, šverca narkotika i sprečavanje drugih krivičnih dela. 

Mađarski ministar unutrašnjih poslova istakao je da je saradnja policija Mađarske i Srbije harmonična i dobra, posebno u oblasti suzbijanja ileganih migracija i organizovanog kriminala od čega koristi imaju građani dve zemlje. 

Govoreći o gužvi na graničnim prelazima, Pinter je naveo da je Evropska unija nedavno odobrila najnoviji sporazum o graničnoj kontroli. 

"Oni granični prelazi koji nisu bili stalni, sada će biti. Sa kolegama iz Srbije formiraćemo radnu grupu koja će predložiti mere kako da ubrzamo putnički i teretni saobraćaj, ali svakako brzina ne sme biti na štetu bezbednosti", naglasio je Pinter. 

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side