18.12.2017 | 15:14h ► 21:30h Beograd

Stefanović: Kriminalci umešani u nasilje na derbiju

Stefanović: Kriminalci umešani u nasilje na derbiju Foto: Beta / MUP Srbije / EV
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je "kriminogeni faktor značajno upleten" u nasilje na fudbalskoj utakmici Partizan-Crvena zvezda u sredu u Beogradu.

"U ovom trenutku svakako da nam se čini da postoji značajna upletenost kriminogenog faktora, da su oni u jednom delu ili organizatori ili inspiratori događaja", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu, navodeći da je slučaj složen i da je najbolje sačekati da policija kaže svoju reč.

Stefanović je kazao da policija u saradnji sa BIA i policijama drugih država nastoji da dođe do više informacija o nekoliko pritvorenih, među kojima su i stranci.

"Očekujem da u vrlo kratkom roku imamo dovoljno informacija koje ćemo proslediti tužilaštvu da oni mogu da kvalifikuju dela i da kažemo za šta koga sumnjičimo i šta smatramo da je uzrok onoga što se dogodilo", rekao je Stefanović.

On je dodao da će na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti biti analizirano delovanje svih službi kako bi se videlo da li je neka od njih služba zakazala.

Na fudbalskoj utakmici u sredu više od 20 ljudi je povređeno u tuči navijača koju je prekinula žandarmerija.

 

Stefanović pozvao roditelje pretučenog dečaka na razgovor

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je povodom pisma koje mu je uputila majka pretučenog ucenika niške gimnazije, da je pozvao roditelje na razgovor i poručio da najoštrije osuđuje svako nasilje.

"Ovakve stvari ne smeju da se dešavaju u našim školama. Pozvali smo roditelje da dođu na razgovor kod mene, primiću ih u bilo kom terminu koji njima odgovara. Želim da razgovaramo o ovom slučaju i da zajedno vidimo šta je to što sistem i država mogu da preduzmu i u slučaju njihovog sina, ali i za ubuduće, da se ovakve stvari ne bi ponovo dešavale", rekao je Stefanović za list Blic.

Učenik trećeg razreda gimnazije "9. maj" P. R. zadobio je povrede glave kada su ga u četvrtak na času hemije u popodnevnoj smeni oko 18 časova letvama pretukla dva učenika Trgovinske škole L. D. i A. J.

Majka pretučenog dečaka uputila je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru policije Nebojši Stefanoviću u kojem im je poručila da su sada oni na potezu, jer je ona kao i mnogi rodilji u Srbiji učinila sve da dobro vaspita svoju decu.

"Ja sam, kao roditelj dala sve od sebe i mislim da sam uradila pravu stvar za moju decu. To je bio jedan od mojih načina da svoju zemlju učinim boljim i lepšim mestom za život, podareći joj dva divna čoveka. Sada ste vi na potezu", navela je ona u pismu.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side