08.01.2019 Beograd

Stefanović: Manje stradalih na putevima, više pažnje propustima nadležnih

Stefanović: Manje stradalih na putevima, više pažnje propustima nadležnih Foto: prtscr ytb
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da postoji trend smanjenja broja stradalih na putevima u Srbiji, ali je naglasio da posebnu pažnju treba posvetiti propustima onih koji poslove iz svoje nadležnosti nisu obavljali kako treba.

Stefanović, koji je predsedavao konstitutivnom sednicom Tela za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima, rekao je da statistike pokazuju da se broj poginulih i povređenih na putevima smanjuje, kao i broj saobraćajnih nezgoda, i da je reagovanje nadležnih organa i službi nakon njih znatno brže, saopšteno je iz ministarstva unutrašnjih poslova.

Prema njegovim rečima, "tome su u velikoj meri doprinele i represivne i preventivne mere koje preduzimamo", ali da predstoji mnogo posla.

"Neophodno je da u narednom periodu detaljno analiziramo uzroke saobraćajnih nezgoda i da posebnu pažnju posvetimo otkrivanju propusta i onih koji su doprineli nastanku nezgode, tako što poslove iz svoje nadležnosti nisu obavljali kako treba", rekao je Stefanović.

Jasno je, naglasio je Stefanović, "da se ne možemo samo osloniti na odgovornost vozača, već moramo voditi i računa da se postojeća putna infrastruktura održava i da se prilikom izgradnje nove ona gradi tako da doprinosi da posledice nezgode, ukoliko već dođe do nje, budu što manje".

On je naveo da će formirano Telo upravo raditi na otklanjanju uočenih nedostataka, uspostavljanju bolje i efikasnije saradnje među svim nadležnim za bezbednost saobraćaja, kao i iniciranju i sprovođenju preventivnih i drugih aktivnosti sa ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i unapređenja bezbednosti saobraćaja.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side