30.08.2018 | 13:30h ► 18:20h Beograd

Stefanović: MUP se sprema za prijem 1.000 novih pripadnika

Stefanović: MUP se sprema za prijem 1.000 novih pripadnika Foto: Z. Raš
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je danas u Sremskoj Kamenici prijem 1.000 novih pripadnika tog ministarstva, pre svega u policiji.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova sprema prijem za 1.000 novih pripadnika Ministarstva, pre svega u redovima policije, koji će zameniti kolege koji su otišle u penziju ili su prešli u druge organizacione jedinice", rekao je Stefanović u razgovoru sa polaznicima 17. i 18. klase budućih policajaca.

On je rekao da je Centar za osnovnu policijsku obuku "kamen temeljac" razvoja MUP-a u kojem mladi policajci dobijaju ozbiljna policijska znanja koja će primeniti u praksi.

"Želimo da policija bude savremen mehanizam koji pruža uslugu građanima i garantuje bezbednost. Naš zadatak je da Srbija bude sigurna, a obuka policijskih službenika, treninzi i sticanje novih veština nezaobilazan su proces u tome", rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, MUP stalno radi na razvoju, unapređenju kadrova, ali i sprovođenju obuka i treninga za policijske službenike, koji će im omogućiti sticanje novih znanja.

"Kroz karijerni razvoj svaki policajac ima jednaku priliku da bude i među starešinama i da pokaže građanima Srbije kako se voli zemlja i kako se čuva njena sigurnost i bezbednost", istakao je Stefanović.

 

Stefanović sa ambasadorom Velike Britanije o saradnji u oblasti unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorom Velike Britanije Denisom Kifom u Beogradu o nastavku saradnje dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova.

Stefanović i Kif su istakli važnost saradnje u oblasti borbe protiv terorizma i ekstremizma, saopšteno je iz ministarstva.

Oni su, kako je navedeno, razgovarali i o unapređenju saradnje u sprečavanju krijumčarenja duvana i akcizne robe.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side