09.07.2013 Beograd

Stefanović: Vučić najbolji za premijera

Stefanović: Vučić najbolji za premijera Foto: Tanjug
Predsednik Skupštine Nebojša Stefanović o rekonstrukciji vlade: Bilo bi dobro kad bi neki ministri sami otišli. Neće biti povećanja broja resora. Uopšte ne razmišljamo o koaliciji sa DS.

Aleksandar Vučić je najbolje rešenje za premijera, jer ima najveću snagu i autoritet za tu funkciju, kaže predsednik Skupštine Nebojša Stefanović.

Potpredsednik SNS za Večernje novosti kaže da je taj predlog već izneo i pred stranačke organe.

“Konačna odluka biće doneta tokom razgovora Aleksandra Vučića i Ivice Dačića. Oni treba da razgovaraju i vide da li je moguće da se tako nešto dogodi i kada”, rekao je on.

Stefanović je dodao da će na sednici Predsedništva SNS u subotu biti doneta odluka ko nije dobro radio.

“Ona će potom biti izneta pred Glavni odbor koji bi već tokom sledeće nedelje trebalo da usvoji sve kadrovske promene. Možda bi najbolje bilo da neki sami odu, da ne čekaju da im stranka kaže da nisu zadovoljili”, rekao je on i dodao da će, kad je reč o državnim sekretarima i direktorima javnih preduzeća koji nisu zadovoljili reč “o većem broju ljudi”.

“Neće ih sigurno biti četvoro ili petoro. Srbija je dobijanjem datuma ušla u novu fazu u kojoj svi moraju da budu fokusirani na ekonomiju. Zato je potreban tim koji će bolje da funkcioniše. Svi moramo da se okrenemo reformama i moramo da pokažemo rezultat”, rekao je Stefanović.

Stefanović je rekao i da je sigurno da neće svi biti zadovoljni.

“Biće onih koji će pokušati po svaku cenu da zadrže svoju poziciju. Svi će dobiti priliku da pred članovima GO objasne šta su tačno radili i šta ih preporučuje da ostanu. Međutim, ukoliko ne budu dobili većinu pred stranačkim organima to treba da prihvate. Odlazak sa funkcije nije kraj sveta”, dodao je on.

izvor: Novosti
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side