20.09.2019 Beograd

Studenti iz Rektorata: Izjave Vučića i Šarčevića nam ugrožavaju bezbednost

Studenti iz Rektorata: Izjave Vučića i Šarčevića nam ugrožavaju bezbednost Foto: Beta / Luka Filipović
Studenti iz udruženja "Jedan od pet miliona" optužili su danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra prosvete Mladena Šarčevića i dekanku Filološkog fakulteta Ljiljanu Marković da svojim izjavama ugrožavaju bezbednost studenata koji blokiraju zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju, te izjave su "ništa drugo do pripreme za medijski linč studenata" u Rektoratu koji, kako smatraju, "brane akademsku čestitost i autonomiju Univerziteta".

"Funkcioneri Srpske napredne stranke i ministri u Vladu komentarišući zahteve studenta koji njima nisu upućeni daju vetar u leđa svojim pristalicama da ponove događaje od petka 13. septembra u Rektoratu kada su studenti fizički napadnuti, i za koje postoje jasni materijalni dokazi", navodi se u saopštenju.

Studenti iz "Jedan od pet miliona" su istakli da i dalje čekaju da rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović "izabere stranu i prestane sa 'dopisivanjem' sa ministrom Šarčevićem, koji nije ni pomenuo zahtev studenata, već pričao o 'nekom zahtevu'".

"Ispunjenjem zahteva studenata rektorka će pokazati da je na strani studenata i na strani istine, jer nam je u razgovorima jasno rekla šta misli o doktoratu ministra finansija Siniše Malog", navodi se u saopštenju i dodaje da će o dešavanjima "raspirivanja mržnje prema studentima obavestiti domaću i međunarodnu javnost".

Studenti su naveli da će zbog "ugrožene bezbednosti" od 14 časova zaključati zgradu Rektorata i zabraniti bilo kakav ulazak u tu zgradu do daljnjeg.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side