25.05.2019 Beograd

Šutanovac: Zbog atmosfere koju je kreirao Vučić opozicija u startu protiv svakog rešenja za Kosovo

Šutanovac: Zbog atmosfere koju je kreirao Vučić opozicija  u startu protiv svakog rešenja za Kosovo Foto: Z. Raš
Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas da su građani koji su opozicija, zbog atmosfere koju je u društvu kreirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u startu protiv svakog rešenja za Kosovo.

"Predstavnici vlasti su onemogućili da se u Srbiji vodi dijalog, da se čuje različito mišljenje, pa čak i da oni imaju priliku da čuju i eventualno prihvate nečiju ideju", kazao je Šutanovac za Blic.

On je kazao da Vučiću odogovara da se "problem Kosova prolongira", i da to nekima u opoziciji "nije jasno", pa "nesvesno rade u korist vlasti".

"Očigledno je da Vučić nije dobio adekvatne garancije za Briselski sporazum, za sve ono što je i Priština potpisala, a Srbija ispunila. Greška je i što nikada do kraja nije objašnjeno razgraničenje koje danas nema podršku dela međunrodne zajednice", rekao je Šutanovac.

On je kazao da je neophodno da intelektualna javnost, "koja danas ćuti, digne glas". 

Šutanovac je kazao i da će ujedinjenje Demokratske stranke (DS), Socijademokratske stranke (SDS) i Zajedno za Srbiju (ZZS) biti uspešno ukoliko uspeju da "profilišu jasnu politiku". 

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
online izdanje
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side