19.06.2019 Beograd

SzS: Premijerka neprimerenim izjavama ugrožava interese Srbije

SzS: Premijerka neprimerenim izjavama ugrožava interese Srbije
Savez za Srbiju ocenio je danas skandaloznom izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić tokom boravka u Londonu da se nada da će Rusija izgubiti preveliku političku težinu koju sada ima kada se bude razrešio kosovski problem i da će se odnosi sa Rusijom svesti na energetsku saradnju.

"Umesto aktuelne spoljne politike koja se po premijerki svodi na priznanje Kosova i slabljenje odnosa sa Rusijom, Srbija treba da neguje najbolje odnose kako sa svojim susedima, tako i sa EU, SAD, Kinom i Rusijom, kao jednim od naših najbližih partnera", ocenio je SzS.

Kako je u saopštenju ocenio SzS, Brnabić vređa opoziciju, širi mržnju, ismeva izveštaj Evropske komisije o evrointegracijama Srbije i svojim neprimerenim izjavama ugrožava interese zemlje koju predstavlja.

Taj savez istakao je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić mora da prestane da se "igra države i da poverava najodgovornije poslove Vulinima, Stefanovićima, Vesićima, Gašićima, Šarčevićima i drugim nesposobnim kadrovima".

"Nedela ovih ljudi ostavljaju ozbiljne posledice na državne interese i interese građana Srbije", dodaje se u saopštenju.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (3) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 19.06.2019, 17:52h eks

    Što se tiče pronatovske i antiruske političke platforme, nema razlike izmedju SzS i Ane Brnabić. Zašto je onda kritikuju ?

  • 19.06.2019, 11:42h Vi iz Saveta, zapravo, NE ZNATE ŠTA HOĆETE..

    "Savez za Srbiju ocenio je danas skandaloznom izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić tokom boravka u Londonu da se nada da će Rusija izgubiti preveliku političku težinu koju sada ima kada se bude razrešio kosovski problem i da će se odnosi sa Rusijom svesti na energetsku saradnju..." ...- Pa sad, i vi iz toga Saveza - ne znate šta hoćete! To što je rekla, jedna je od (nažalost - retkih) NAJPAMETNIJIH IZJAVA!

  • 19.06.2019, 10:32h eks (1)

    Ova izjava premijerke će sigurno doprineti da znatan broj glasača ne da svoj glas ovoj vladi na sledećim izborima. Vučiću, ovo je početak kraja tvoje premijerke i tvoje vlasti.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side