22.10.2018 Beograd

Sudija poništila sopstvenu presudu da SNS plati Đilasu 300.000 dinara

Sudija poništila sopstvenu presudu da SNS plati Đilasu 300.000 dinara Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić
Savez za Srbiju saopštio je danas da je sudija Trećeg osnovnog suda u Beogradu Nada Sekulić ukinula sopstvenu presudu po kojoj je Srpska napredna stranka bila obavezna da plati jednom od osnivača tog saveza Draganu Đilasu 300.000 dinara zbog povrede ugleda i časti i tu odluku nazvao skandaloznom.

"Time je prihvaćen predlog SNS za vraćanje u pređašnje stanje, koji je bio obrazložen izostankom zbog 'državničkih obaveza' njenog zastupnika Aleksandra Vučića. Ova odluka suda je skandalozna, jer SNS kao pravno lice ima nekoliko ovlašćenih zastupnika, ne računajući angažovane advokate, a da ni za jednog od njih nije dostavljen nijedan dokaz o razlozima sprečenosti", naveo je taj savez.

Prethodna presuda objavljena je 12. septembra.

Savez za Srbiju je naveo da bi, po principu koji je ustanovina sudija Sekulić, svaki put kada građanin tuži banku, na sud morao da dođe direktor banke.

"Povrh toga, sudija Sekulić je odbila da izradi pisano rešenje o vraćanju u pređašnje stanje na koje bi Dragan Đilas mogao da uloži žalbu. Zbog toga je podnet zahtev za njeno izuzeće", naveo je taj savez.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 24.10.2018, 23:52h Петар I

    Ovo srpsko pravosuđe je takvo da čovek zažali što više nema turskih kadija. U to vreme si mogao da se žališ i sultanu, a sada ...?

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side