SzS: Vlada da eventualnu zabranu kretanja uvede bez optužbi na račun građana
01.04.2020 Beograd

SzS: Vlada da eventualnu zabranu kretanja uvede bez optužbi na račun građana

SzS: Vlada da eventualnu zabranu kretanja uvede bez optužbi na račun građana
Savez za Srbiju (SzS) osudio je sms poruke koje su u utorak poslate građanima i koje su izazvale paniku i ocenio da je tako nešto potpuno nezasluženo, jer su građani "solidarni i herojski se drže" u krizi izazvanoj koronavirusom.


"Ukoliko je stručna procena da treba uvesti veći stepen zabrane kretanja, na vlasti je da takvu odluku donese bez optužbi na račun sopstvenih građana. Videli smo da u normalnim zemljama to može da se reši na civilizovan način. Struku pozivamo da se znanjem i rodoljubljem odupre daljem maltretiranju i uznemiravanju naroda", navodi se u današnjem saopštenju SzS.

SzS je dodao da čak i ako je vlast u panici, ona mora delovati smireno i organizovano jer su hiljade života u pitanju.

"Sve greške, od poziva na šoping, do neadekvatne zaštite u zdravstvenim ustanovama ne mogu se zamagliti histeričnom presijom na narod. Nikome od nas nije potrebno da i po pet vrhunskih stručnjaka svakodnevno gubi vreme u pokušaju da zamaskiraju ili opravdaju greške vlasti. Dovoljan je jedan profesionalac koji će na miran i staložen način preneti tačne podatke i uputstva i odgovoriti na pitanja medija", navodi se.

Taj opozicioni savez dodaje da lekari, svakako, shvataju da širenje panike ne ide u prilog racionalnom ponašanju građana.

"Vlasti još jednom upozoravamo da vanredno stanje upotrebljava u zaštitu građana od virusa a ne u borbi protiv njih, zastrašivanjem, pretnjama i stvaranjem panike", saopšteno je.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side