Tabaković: Napadač mi je uzeo neseser sa lekovima za srce
25.09.2014 Beograd

Tabaković: Napadač mi je uzeo neseser sa lekovima za srce

Tabaković: Napadač mi je uzeo neseser sa lekovima za srce
Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je za najnoviji "Nedeljnik" da je čudno i zabrinjavajauće to što je nepoznati napadač upao prošle sedmice u njenu sobu u jednom hotelu u Crnoj Gori, kao i da je čudno što takve informacije nema u javnosti.

Po pisanju "Nedeljnika", nepoznati napadač upao je 18. septembra rano ujutru u hotelu "Maestral" u Miločeru, u sobu Jorgovanke Tabaković, koja je učestvovala na međuanrodnom skupu "Očekivanja od banaka".

Nakon što je primećen dok je preturao po neseseru u kojem su njeni lekovi, počinilac je iskočio preko terase i pobegao, naveo je taj nedeljnik i dodao da već šest dana o "teškom bezbednosnom incidentu ćute i crnogorska i srpska policija".

"Čudno je i zabrinjavajuće to što mi se dogodilo, bar koliko je čudno to što informacija o tome još nije stigla u javnost. Ja nemam šta da krijem", objasnila je guvernerka NBS.

Ona je dodala je napadač mirno izašao iz sobe kada ga je primetila.

"Nije uzeo ni nakit sa stola, ni telefone, ni iPad, ni pasoš, ni novčanik iz torbe... ništa, samo mali, neupadljivi neseser, koji je bio na dnu torbe, s lekovima za srce", kazala je Jorgovanka Tabaković i dodala da nije nepoznato da je ona ozbiljan srčani bolesnik, ali i da je svako za doručkom mogao da vidi kako uzima lekove iz tog nesesera.

Guvernerka je istakla da ne želi da prejudicira da li je cilj bio da je neko zastraši ili čak i ubije, niti da ulazi u motive i u to kom su potencijalni nalogodavci. Rekla je da ima poverenja u nadležne organe Srbije i Crne Gore i da će sačekati da vidi šta će oni preduzeti.

"Ja ću nastaviti da radim svoj posao kao i do sada. Svesna sam da mnogima odgovara da budem u stanju straha. Ali sam ja poslednja osoba na svetu kojoj strah, sebičnost i pohlepa oblikuju ponašanje. Moja deca su uznemirena, zabrinuta. Najmanje što je moglo da mi se desi je infarkt na licu mesta", kazala je Jorgovanka Tabaković.

Na pitanje da li ona možda sumnja na atentat, Jorgovanka Tabaković je rekla: "Možda su hteli da egzekucija liči na prirodnu smrt. Infarktom od stresa ili zamenjenim lekovima. Ne znam. Možda."

autor: VV izvor: Tanjug
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 25.09.2014, 14:28h olga

    Dobro je kada ti nešto drugo nije nije uradio.

  • 25.09.2014, 13:25h XY

    Smaknuca u CG sa odredjenim tabletama su cesta, Imam odredjeno iskustvo.

enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side