26.09.2018 Priština

Tači: SAD 'naš doživotni partner, sve smo zajedno planirali i ostvarili'

Tači: SAD 'naš doživotni partner, sve smo zajedno planirali i ostvarili' Foto: Beta / Armenija Z. Bešević
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da su Sjedinjene Američke Države "doživotni partner" Kosova, s kojim su planirale i ostvarile sve procese kroz koje je prošlo Kosovo.

"SAD je naš doživotni saveznik. Sve procese smo projektovali i završili zajedno. Dakle, mi nikada nećemo skrenuti sa ovog puta. Koračaćemo zajedno prema novim izazovima koji nas čekaju", rekao je predsednik Tači na sastanku s pomoćnikom američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju, Vesom Mičelom.

Kabineta predsednika Kosova je saopštio da se na sastanku s Mičelom, na kojem su bili i premijer Ramuš Haradinaj i šef kosovske diplomatije, Bedžet Pacoli, razgovaralo o produbljavanju bilateralnih odnosa, unapredjenju "evroatlantske agende" Kosova, procesu transformacije BSK-a u Vojsku Kosova, i o poslednjoj fazi dijaloga o potpunoj normalizaciji odnosa izmedju Kosova i Srbije.

"Tači je zahvalio Mičelu za nepokolebljivu podršku SAD koju su pružale Kosovu u svim periodima od oslobodjenja, do izgradnje države i sada jačanja evroatlantske perspektive", piše u saopštenju.

Govoreći o poslednjoj fazi dijaloga Kosova sa Srbijom, predsednik Tači je istakao da je američka podrška tom procesu veoma značajna za postizanje konačnog i pravno obavezujućeg sporazuma, dok je Mičel je dao uveravanja Tačiju da će SAD nastaviti da pružaju podršku Kosovu.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side