Tači: U Berlinu neće biti predložen plan za sporazum Kosovo Srbija
17.04.2019 Priština

Tači: U Berlinu neće biti predložen plan za sporazum Kosovo Srbija

Tači: U Berlinu neće biti predložen plan za sporazum Kosovo Srbija Foto: prtscr ytb
Predsednik Kosova Hašim Tači je izjavio da na sastanku u Berlinu 29. aprila neće biti predloženog plana za sporazum između Kosova i Srbije i da sastanak nema neku tajnu agendu.

"Očekujemo da će na kraju sastanak rezultirati opštom retoričkom izjavom unapred dogovorenom između učesnika, koja će, između ostalog, potvrditi barem evropsku perspektivu našeg regiona, produbiti reforme, posebno u oblasti vladavine prava, i koja će naglasiti neophodnost normalizacije odnosa između Kosova i Srbije”, napisao je Tači na fejsbuku.

Tači je istakao da bi bilo razočaravajuće ako Francuska i Nemačka ne usklade svoje stavove o odluci za liberalizaciju viznog režima za građane Kosova.
"Za Kosovo bi bilo očajno ako na ovom sastanku Francuska i Njemačka ne usklade svoje stavove o odluci o viznoj liberalizaciji za naše građane. Kosovo je i dalje jedina izolovana zemlja u Evropi. Stoga, priča o evropskoj perspektivi Kosova, čak i ako je samo retorička, više je nego licemerje“, napisao je Tači na fejsbuku.

U poslednja dva dana u medijima su se pojavili napisi da će na sastanku u Berlinu biti utvrđen okvir onoga što će biti pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije i da će prema nekima predložiti plan prema kojem sever Kosova dobija specijalni status, dok prištinski portal gazetaexpreš.com piše da će se obezbediti teritorijalni integritet Kosova, ali će i Srbija uživati neki suverenitet nad Srbima na Kosovu i nad srpskim svetinjama.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side