11.03.2013 Beograd

Tadić: Istraga nije vodila ka Koštunici

Tadić: Istraga nije vodila ka Koštunici
Nekadašnji predsednik Srbije i počasni predsednik DS Boris Tadić izjavio je večeras da u njegovim saznanjima o ubistvu premijera Zorana Ðinđića nije postojao trag koji vodi do Vojislava Koštunice.

"Ja sam kao predsednik države imao uvid u to šta je sud otkrio, u čitav istražni postupak i imao sam uvid u saznanja bezbednosnih institucija. U tim saznanjima nije postojao onaj trag koji su mnogi očekivali u javnosti i koji je bio vrlo često nagoveštavan i istraga o političkim inspiratorima ne bi dovela do tog konačnog zaključka", rekao je Tadić za B92.

Tadić je podsetio da je DS nakon ubistva Ðinđića na izborima osvojila 13 odsto, da je formirana nova koalicija i da su mnogi smatrali da su u toj koaliciji politički inspiratori ubistva Ðinđića.

"Potpuno je nerealistično bilo očekivati da DS iz opozicije pokuša da namente državnim institucijama da razotkrije političku pozadinu. DS je sve vreme govorila da mora da se otkrije čitava sprega političkih inspiratora", naveo je Tadić.

autor: IJ izvor: B92/Tanjug
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 11.03.2013, 22:50h olga

    Pa šta može pametno da kaže Boris_kome je Koštunica bio politički partner i koji citira mišljnje nobelovca oca nacije,a sa kojim su po mojim informacijama u kumovskim vezama.Pitanje svih pitanja je ko je te ljude podmetnuo Đinđiću.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side