12.03.2018 Beograd

Tadić: Ne postoji istraga političke pozadine ubistva Zorana Đinđića

Tadić: Ne postoji istraga političke pozadine ubistva Zorana Đinđića Foto: Medija centar
Predsednik Socijaldemorkatske stranke (SDS) Boris Tadić kazao je danas da ne postoji istraga političke pozadine ubistva bivšeg premijera Srbije i lidera Demokraske stranke (DS) Zorana Đinđića, niti posebno telo koje se time bavi, jer je već vršena policijska i tužilačka istraga svih koji su učestvovali u organizaciji i podstrekivanju tog ubistva.

"Ne postoji istraga političke pozadine ubistva Đinđića i oni koji na njoj insistiraju zavaravaju narod i unose zabunu sa namerom da ovo društvo ne izađe iz konfliktne situacije", kazao je Tadić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, svi koji su neposredni izvršioci ubistva Đinđića ili oni koji su iz političkih stranaka učestvovali u organizaciji i podstrekivanju ubistva su bili deo jedne te iste istrage.

"Ako je neki političar ili politička stranka učestvovao u zaveri ili podstrekivanju ubistva Zorana Đinđića, oni su bili predmet istrage koja je dovela do osude, zatvaranja i hapšenja", kazao je Tadić i dodao da su predmet istrage bili i Vojislav Koštunica, Vojislav Šešelj i Nebojša Čović.

Tadić je istakao da, ukoliko dođe do novih saznanja da su neki političari učestvovali u tome, da onda treba da se pokrene nova istraga i da se u sudskom postupku dođe do odgovora.

"Postoji samo učešće u ubistvu, zavera pred ubistvo, podstrekivanje i izvršenje ubistva i policija i tužilaštvo vrše istragu za to. To je sva istina i o političkoj pozadini i ubistvu Đinđića", istakao je Tadić.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 12.03.2018, 17:24h vera (1)

    Kako svi traze neku pravdu na recima a za njegove vladavine nista nisu uradili da rasvetle cinjenice

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side