09.07.2014 Beograd

Tezu Siniše Malog odbio Ekonomski fakultet, pa ju je odbranio na FON-u

Tezu Siniše Malog odbio Ekonomski fakultet, pa ju je odbranio na FON-u Beta
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je pre nekoliko godina doktorsku tezu započeo na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, ali je ona iz nepoznatih razloga odbijena, pa je potom titulu doktora stekao na FON-u.

Naime, Komisija za ocenu doktorske disertacije Siniše Malog na Ekonomskom fakultetu odobrila je usmenu odbranu, ali očigledno taj predlog nije prošao Nastavno-naučno veće, piše Danas.

Nekoliko profesora sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu nisu želeli da komentarišu zbog čega je teza Malog odbijena na tom fakultetu, uz poruke "ne želim da se petljam", "ne možemo to telefonom" i slično.

Dekan Fakulteta organizacionih nauka Milan Martić kaže za Danas da je doktorska disertacija Malog odbijena na Ekonomskom fakultetu, nakon čega je on prijavio rad na FON-u. On navodi da se 50 odsto tog doktorata razlikuje od onoga prijavljenog na Ekonomskom fakultetu, odnosno da je dodat deo koji se tiče organizacije.

"Naložio sam Ondreju Jaškovu, koji je bio mentor Siniši Malom, da ispita da li ima delova u njegovoj doktorskoj disertaciji koju su plagirani. On je rekao da je rad dobar i da je na osnovu tog doktorata objavljen rad u međunarodnom časopisu", naveo je Martić.

Dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić, s druge strane, nije bio dostupan za komentar.

Na sajtu Peščanika je objavljen tekst "Velike tajne Malog majstora - Ili kako je Siniša Mali ukrao doktorat", u kojem se navodi da je 33 odsto ili više teksta doktorskog rada gradonačelnika Beograda, odbranjenog na Fakultetu organizacionih nauka, plagirano.

Autor koji je uradio analizu ove doktorske teze je Raša Karapandža, profesor finansija Evropske poslovne škole u Vizbadenu u Nemačkoj, ali je njegovo ime nakon objavljivanja teksta ubrzo izbrisano i tekst potpisan kao "grupa autora".

U radu Malog prepisani delovi teksta profesora Borisa Begovića, Boška Živkovića i Boška Mijatovića pod naslovom "Novi model privatizacije u Srbiji", koji je objavio Centar za liberalno-demokratske studije, zatim iz Vikipedije, a korišćeni su i prevodi stranih tekstova.

Profesor Begović istakao je da ne želi da komentariše ništa tim povodom, dok je Mijatović rekao da juče nije stigao da pročita tekst na Peščaniku.

"Pozovite me sutra kada pročitam", rekao je on.

Treći autor koji se pominje da je "prepisan" u radu Siniše Malog Boško Živković naveo je za naš list da su "oni (prim. aut. profesori Ekonomskog fakulteta) davno završili sa tom pričom", ali nije želeo detaljnije da pojasni o čemu je reč.

"Bio je na razmatranju kod nas. Zovite dekanat, oni će vam sve objasniti", naglasio je Živković.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali nije odgovarao na poruke i pozive novinara Danasa.

 

 

autor: SA izvor: Danas
Ostavi komentar (3) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 10.07.2014, 22:23h Masa

    Cena koju je Dinkic ispregovarao je bila 12hiljada evra po ha i tada je radulovic rekao da je to pljacka, a sada kaze da je realna vrednost 10 hiljada evra. Znaci dinkiceva cena je bila bolja i od realne trzisne po radulovicu,kamo srece da je nastavljena dinkiceva politika!

  • 10.07.2014, 13:31h jevgenija

    Kako je krenuo Pescanik uskorio cemo citati kako su sve sami plagijati i radovi Tesle, Pupina i Milankovica.

  • 10.07.2014, 12:48h ljubica (3)

    Nema sanse da bude plagijat ovaj rad gradonacelnika Sinise Malog. Tema je iskustva privatizacije u Srbiji. A u Srbiji je bila nevidjena kriminalna privatizacija pod dirigentskom palicom demokratske stranke. Toga i u takvom obimu nije nigde bile, pa shodno tome nije ni mogao bilo ko to da prepise.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side