25.04.2013 Beograd

Timovi za primenu sporazuma danas u Briselu

Timovi za primenu sporazuma danas u Briselu
Timovi za primenu sporazuma Beograda i Prištine sastaće se danas u kabinetu šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton kako bi joj predstavili planove za implementaciju.

Beogradski tim predvodi savetnik predsednika Srbije Marko Ðurić, a u njemu su i generalni sekretar Vlade Veljko Odalović, ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković i zamenik direktora policije Branislav Mitrović, dok će prištinski tim predvoditi zamenik premijera Hajredin Kuči.

Kako Tanjug saznaje, timovi će se pre podne najpre odvojeno sresti sa Ešton, da bi potom, prateći dosadašnji format dijaloga koji se odvijao na premijerskom nivou, održali zajednički sastanak.

Sporazum koji su u petak prošle nedelje parafirali predsednik vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači previđa široka ovlašćenja za zajednicu srpskih opština na Kosovu, pogotovo kada je reč o pravosuđu i policiji.

Odnos Beograda prema sporazumu, kako je ranije rečeno Tanjugu, zavisiće od toga da li će biti pokušaja da se nametnu unapred utvrđeni planovi implementacije koji Beogradu ne bi odgovarali.

Zadatak tima, kako je ranije rečeno Tanjugu, jeste da izradi i dostavi vladi na usvajanje plan implementacije briselskog sporazuma, uključujući i vremenske rokove u skladu sa tačkom 12 tog sporazuma.

 

autor: DjO izvor: Tanjug/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side