Tokom vanrednog stanja 350 poziva na broj za žene izložene nasilju
18.05.2020 Beograd

Tokom vanrednog stanja 350 poziva na broj za žene izložene nasilju

Tokom vanrednog stanja 350 poziva na broj za žene izložene nasilju Foto: Novi magazin/ Ivan Šepić
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da je tokom vanrednog stanja bilo oko 350 poziva na broj za žene sa iskustvom nasilja, dečji telefon za pomoć zabeležio je 120, a broj za roditelje 91 poziv.

Đorđević je povodom Dana sećanja na žene žrtve nasilja, posetio prostorije Nacionalnog SOS telefona za žene sa iskustvom nasilja i apelovao da građani ne okreću glavu pred nasiljem i da ga prijave nadležnim institucijama, ili na broj 0800222003.

"Kao društvo moramo da radimo na tome da nasilje iskorenimo, da buduće generacije vaspitavamo tako da nasilje nije način za rešavanje problema i ono ne sme da se toleriše", rekao je Đorđević.

Naveo je da nacionalna SOS linija radi 24 sata svih 365 dana u godini. 

"SOS broj je i preventiva, jer svako ko počini nasilje, mora da zna da izlazimo na teren istog trenutka kada primimo poziv i da se čitav postupak procesuira", rekao je. 

Zoran Milačić, direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine rekao je da je na Nacionalnom SOS telefonu za žene sa iskustvom nasilja od 1. januara 2020. do 18. maja 2020. zabeleženo ukupno 1.012 poziva.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side