25.08.2018 Beograd

Trajković: Vučić laže da sam preprodavac srpske zemlje kako ne bih izneo stav o njegovoj politici

Trajković: Vučić laže da sam preprodavac srpske zemlje kako ne bih izneo stav o njegovoj politici Foto: prtscr ytb
Član Predsedništva Srpskog nacionalnog foruma Momčilo Trajković optužio je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da "laže" kada ga naziva "preprodavcem srpske zemlje u Čaglavici", navodeći da Vučić i Srpska lista to čine kako bi ga sprečili da iznese stav o politici predsednika Srbije prema Kosovu.

Navodeći da ga Vučićevo ponašanje podseća na "krvoločnog snajperistu plašljivca, koji se sakrio u nekom potkrovlju i besomučno puca na goloruke ljude", Trajković je u pisanoj izjavi kazao da je predsednik Srbije ovog puta "pucao" u njega.

"Ta kukavica s kojom sam pre šest meseci, na njegov poziv, u Predsedništvu Srbije razgovarao oči u oči, imala je priliku da mi u lice kaže i da javno saopšti ili pak da odbije razgovor sa 'prodavcem zemlje u Čaglavici'. Naprotiv, kao poslednja kukavica tražio je slamku spasa nakon likvidacije Olivera Ivanovića, za čijim ubicom se još uvek traga", naveo je Trajković.

On je kazao da je tokom sastanka u Beogradu, Vučić izrekao "samo reči hvale o inicijativama i predlozima koje mu je rukovodstvo Srpskog nacionalnog foruma predalo".

"Umesto toga da odgovori na pitanje zašto nas je pre šest meseci gledao u oči i lagao, on zamenjuje teze i lažno me, i javno, optužuje da sam 'preprodavac srpske zemlje u Čaglavici'. Predsednik države, a laže", naveo je jedan od lidera Srpskog nacionalnog foruma.

Trajković je kazao da optužbe koje je Vučić izneo na njegov račun, ako su tačne, "moraju biti predmet Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal" i najavio da će se "drage volje" odazvati eventualnom pozivu tužilaštva.

"Ove optužbe, on i njegovi 'čauši' iz takozvane Srpske liste pokreću, ne bi li me ućutkali da iznesem svoj stav o njegovoj politici, koja na žalost vodi u pravu katastrofu i narod i državu, a i Crkvu. Očekivao sam da će se manuti đavoljeg posla pravljenja precizne mete kakvu su njegovi 'čauši' postavili i Oliveru Ivanoviću. Sad je potpuno jasno da, ne samo oni, nego i on lično najdirektnije učestvuje u tome, dok oni ćute", naveo je Trajković.

On je dodao da će se "kad-tad" ponovo susresti sa Vučićem ali kako je rekao "na sudu".

 

Povezani članak:

- Intervju Momčilo Trajković: Vlast samo simulira rešavanje kosovskog pitanja

 

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side