06.06.2016 Pirot

Trasa Koridora 10 kod Pirota: Srušena kuća učiteljice u penziji

Trasa Koridora 10 kod Pirota: Srušena kuća učiteljice u penziji Foto: freeimages.com
Na trasi Koridora 10 nedaleko od Pirota umesto pomoćnog objekta srušena je kuća učiteljice u penziji Mice Đorđević, koja već pet godina vodi spor s Koridorima Srbije oko eksproprijacije imanja.

U međuvremenu, Đorđevićeva je, kako kaže, ostala bez prilaznog puta i vode i morala je da se iseli i plaća stan u Pirotu.

Đorđevićeva je rekla Beta da je iz te kuće, u kojoj je živela dve decenije, morala da se iseli dok su iz Koridora Srbije saopštili da je izvođač radova u obavezi da vlasniku nepokretnosti "nadoknadi svaku eventualno pričinjenu štetu na nepokretnostima, ukoliko nadležni utvrde da je došlo do štete".

Ona je rekla da je već pet godina "u postupku rešavanja ovog problema" i da se obraćala mnogim institucijama i tražila pomoć.

"I pored pritužbi, u Koridorima i Putevima Srbije su rekli da ima ekonomskih uslova za život. Ne bih mogla ovde da živim bez vode i morala sam da se iselim”, rekla je Đorđevićeva.

Njena pravna zastupnica Ljiljana Spasić Manić rekla je da je u toku upravni postupak koji se odnosi na eksproprijaciju.

Prema njenim rečima, Đorđevićeva nije mogla da živi u kući tako da je morala je da se iseli.

"Nekoliko godina vodimo postupak da se izuzme ostatak parcele, međutim, ne nalazimo na razumevanje, jer Putevi Srbije kao korisnici eksprorijacije uvek tvrde da postoji ekonomski interes da se ostatak parcele koristi", kazala je Spasić Manićeva.

Ona je dodala da će podneti krivičnu prijavu kako bi se utvrdilo ko je načinio štetu kao i tužbu za naknadu štete.

U saopštenju Koridora Srbije se navodi da su obavešteni da je podizvođač radova prilikom građevinskih radova ugrozio statiku na objektu čiji je Đorjdevićeva vlasnik i da se srušio jedan zid kuće.

''Reč je o kući koja je bila trošna, ruinirana i niko nije stanovao u njoj duže vreme.Kuća se nalazila van pojasa eksproprijacije i podneti zahtev po članu 10 zakona o eksproprijaciji je bio svojevremeno odbijen", daje se u saopštenju.

Koridori Srbije su naveli i da su na teren poslali veštaka oko utvrđivanja eventualne štete i da uviđaj obavljen 27. maja ali da nalaz veštaka još nisu dobili.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side