01.03.2019 Novi Sad

Trifunović: Ako nas dovoljno izađe na ulice Vučić može da padne za 48 sati

Trifunović: Ako nas dovoljno izađe na ulice Vučić može da padne za 48 sati Foto: Beta / Dragan Gojić
Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović izjavio je večeras na protestu "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "zmaj od papira" i da građani treba da postanu svesni da on može da "padne" za 48 sati, ukoliko ih dovoljno izdaje na ulice.

"Aleksandar Vučić nema sistem, on je zmaj od papira, on nema policiju, nema vojsku ima možda jedino privatnu. U 48 sati on može da padne, samo treba da budemo svesni sa kim imamo posla", rekao je Trifunović.

On je kazao da je za to da glasanje na izborima bude obavezno, jer danas 25 odsto Vučićevih glasača drži celu Srbiju u šaci.

"Mi smo zato krivi i treba da učimo od Rumuna koji masovno izlaze na ulice šta je to građanska svest", rekao je Trifunović.

On jedodao da se mora vratiti snaga isntitucijama, pa će onda biti sve jedno da li će na vlasti u Srbiji biti "miki, paja i šilja" jer ce sve funkcionisati.

"Ovi su ubili dostojanstvo svakog čoveka, ova kriminalna struktura je uništila sistem, mi imamo ministra zdravlja koji se svađa sa bolesnom devojčicom, to nema nigde na svetu", rekao je Trifunović.

Foto: Beta / Dragan Gojić

On je kazao da je ušao u poltiku kako bi privukao onih 45 odsto građana koji spavaju.

"A kada ih srušimo sa vlasti slede i lustracija i kastracija i ispitivanje porekla imovine", dodao je on.

Trifunović je kazao i da se "ovih dana priča" o odcepljenu Vojvodine i rekao da je za "sprovodioca" tog plana odabran lider LSV Nenad Čanak o kojem je izgovorio niz teških uvreda.

Prema njegovim rečima, predviđeno je da Čanak "na kamionu sa okupacionom vojskom" uđe u Novi Sad i poručio Novosađanima da to ne smeju da dozvole, jer je Novi Sad "srpska Atina" i grad u kojem u miru i toleranciji živi veliki broj nacija.

On je Čanka, lidera SDPS Rasima Ljajića i lidera LDP Čedomira Jovanovića nazvao lažnim opozicionarima koji su veći problem nego sto je to Aleksandar Vučić.

Nakon pogrdnih reči koje je uputio Čanku pristalice LSV i Vojvođanske partije koji su kao i svakog prethodnog puta bili na protestu i nosili zastave Vojvodine demonstrativno su napustili skup.

Foto: Beta / Dragan Gojić

Student pravnog fakulteta Nikola Sibinčić koji je predstavaljen kao višetruki pobednik u besedništvu rekao je da je Vučićeva vlast zavila nauku u Srbiji u crno i umesto nauke ponudila kič, rijalite i lažne semzacionalističke vesti.

"Mi smo jedina država u kojoj se četiri miliona evra ulaže u izgradnju nove bolnice, a dva miliona u izgradnju pevajuće fontane", kazao je Sibiničić.

On je dodao da za nedela aktuelnog režima ne postoji opravdanje.

"Sudiće im istorija, a dragi građani istoriju pišemo mi", kazao je on.

Nako održanih govora više hiljada građana krenulo je u protestnu šetnju vcentralnim gradskim ulicama.

Njima se priključilo više stotina studenata koji su došli iz kampusa Novosadskog univerziteta.

Demonstranti uzvikuju "Bando, napredna!", "Vučiću odlazi!", "Ostavke!".

Okupljeni nose zastave Srbije i Vojvodine kao i transparente na kojima piše "Ja volim Vojvodinu", "Vojvodina, moja domovina", "Kosovo je srce Srbije", "Ako prodate Kosovo prodali ste i Vojvodinu", "Vojsko, policijo, zaustavite izdaju, branite Ustav, stanite uz narod!".

Skup obezbeđuje saobraćajna policija.

 

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 2.03.2019, 04:18h Dijanakv

    I šta onda? Da neće možda on da nam bude predsednik? Ili neko iz ove sažvakane opozicije...ne zna se šta je gore. Trebalo bi da uvezemo političare, našima je odavno prošao rok

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side