U Kruševcu pedesetak prvaka manje nego prošle godine
01.09.2018 Kruševac

U Kruševcu pedesetak prvaka manje nego prošle godine

U Kruševcu pedesetak prvaka manje nego prošle godine Foto: Pixabay
U prvi razred osnovne škole u Kruševcu ove godine polazi 55 đaka manje nego prošle, dok ih je u Rasinskom okrugu 173 manje, rečeno je Beti u Školskoj upravi Kruševac.

Prema podacima Školske uprave Kruševac, u prvi razred osnovne škole u tom gradu polazi 1.040 đaka, što je za 55 manje nego prošle godine.

U ostalim opštinama Rasinskog okruga ima 756 prvaka, 118 manje u odnosu na prošlu godinu, odnosno u Rasinskom okrugu ove godine je ukupno 1.796 đaka prvaka ili 173 manje nego prethodne.

Svi prvaci u Kruševcu od Gradske uprave dobijaju publikaciju "Prvanka" i poklon čestitku u iznosu od po 1.500 dinara, a iz gradskog budžeta se finansiraju i poklon čestitke za kupovinu udžbenika za porodice sa troje i više đaka.

"Za 'Prvanku' i čestitku za prvake iz budžeta Grada Kruševca izdvojeno je dva miliona dinara, dok je za pomenute knjige planirano sedam miliona dinara", rekla je Beti pomoćnica gradonačelnice za društvene delatnosti Jelena Milanović.

Po 8.000 dinara dobija se za knjige za đake osnovnih i po 14.000 dinara za đake srednjih škola, a pravo na tu poklon čestitku ima 718 učenika.

U Rasinskom okrugu u osnovnim i srednjim školama ima oko 25.000 đaka.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side